Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Apple School Manager ervaring leidt naar Apple Business Manager

Klanten in een educatieve omgeving waren al langer bekend met Apple School Manager; één omgeving voor het beheren van je apparaten en volumes. Sinds kort heeft Apple nu ook iets soortgelijks voor bedrijven uitgerold: Apple Business Manager. Maar wat is nu net de meerwaarde hiervan voor bedrijven?

Wat heb ik aan Apple Business Manager?

In essentie is Apple Business Manager een web portaal waarmee je gebruikers, apparaten en content kan beheren. Wie eerder al gebruik maakte van VPP of DEP kan nu op één plek terecht om op een automatische manier MacBooks, iMacs en andere computers, iPhones, iPads en zelfs Apple TV's te voorzien van de juiste Apps, boeken, instellingen en eventuele beperkingen.

 

Hoe pak ik dit aan?

Centraal in het hele gebeuren staat een MDM-server. Dit is de tool die het eigenlijke werk gaat uitvoeren en waarmee jouw toestellen communiceren en instructies ontvangen. Het is dus belangrijk om de juiste keuzes te maken op dit vlak. Bied je deze dienst aan vanop een eigen server, of maak je gebruik van een cloud dienst? Het hebben van een tool is echter niet voldoende. De tool op zich moet gebruikt én onderhouden worden. Jouw medewerkers willen immers zo snel als mogelijk die nieuwste versies van iOS en macOS gaan gebruiken. Ga je zelf investeren in de kennis die nodig is of laat je het specialistenwerk aan een andere, gespecialiseerde, partij over?

 

Hoe werkt Apple Business Manager?

Het basisidee is dat ABM een bovenliggende laag is die de aankoper en hardware leverancier(s) een doorgeefluik biedt naar jouw MDM-server.

Een schema verduidelijkt veel, en toont dat het logisch is om de aankoopdienst en hardware leveranciers geen rechtstreekse toegang te geven op jouw MDM-server. Anders dan vroeger kan je vandaag Apple hardware 'op elke hoek van de straat' kopen en zijn we minder en minder afhankelijk van één bepaalde hardware leverancier.

 

Wat is de meerwaarde?

De meerwaarde zit hem in de eenvoud. Voordien hadden we verschillende diensten (VPP, DEP, ...) die allemaal apart met de MDM-server gekoppeld moesten worden. Vandaag volstaat het om in Apple Business Manager in te stappen om:

  • Nieuwe toestellen automatisch aan jouw MDM-server te koppelen (Zero touch deployment)
  • Apps in volume aan te kopen zodat de organisatie ook de juridische eigenaar is (en blijft)
  • Beheerdersrechten en -rollen aan de hand van verschillende - persoonlijke - Apple ID's. Zo bewaar je controle over toegangsrechten, ook nadat een medewerker geen medewerker meer is.

Maakte je vroeger al gebruik van VPP of DEP, kan je nu bijwerken naar ABM aan de hand van deze instructies.

Hoe je aan de slag kan met AMB lees je in deze handleiding.

Eerder verschenen

8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.


4 mrt, 2019

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.


18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.


9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.


6 dec, 2018

Belangrijke update voor Adobe FlashPlayer

Op 5 december 2018 stuurde Adobe een security bulletin de wereld in omtrent een zogenaamde critical vulnerability in de huidige versie van Adobe FlashPlayer.