Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Apple School Manager ervaring leidt naar Apple Business Manager

Klanten in een educatieve omgeving waren al langer bekend met Apple School Manager; één omgeving voor het beheren van je apparaten en volumes. Sinds kort heeft Apple nu ook iets soortgelijks voor bedrijven uitgerold: Apple Business Manager. Maar wat is nu net de meerwaarde hiervan voor bedrijven?

Wat heb ik aan Apple Business Manager?

In essentie is Apple Business Manager een web portaal waarmee je gebruikers, apparaten en content kan beheren. Wie eerder al gebruik maakte van VPP of DEP kan nu op één plek terecht om op een automatische manier MacBooks, iMacs en andere computers, iPhones, iPads en zelfs Apple TV's te voorzien van de juiste Apps, boeken, instellingen en eventuele beperkingen.

 

Hoe pak ik dit aan?

Centraal in het hele gebeuren staat een MDM-server. Dit is de tool die het eigenlijke werk gaat uitvoeren en waarmee jouw toestellen communiceren en instructies ontvangen. Het is dus belangrijk om de juiste keuzes te maken op dit vlak. Bied je deze dienst aan vanop een eigen server, of maak je gebruik van een cloud dienst? Het hebben van een tool is echter niet voldoende. De tool op zich moet gebruikt én onderhouden worden. Jouw medewerkers willen immers zo snel als mogelijk die nieuwste versies van iOS en macOS gaan gebruiken. Ga je zelf investeren in de kennis die nodig is of laat je het specialistenwerk aan een andere, gespecialiseerde, partij over?

 

Hoe werkt Apple Business Manager?

Het basisidee is dat ABM een bovenliggende laag is die de aankoper en hardware leverancier(s) een doorgeefluik biedt naar jouw MDM-server.

Een schema verduidelijkt veel, en toont dat het logisch is om de aankoopdienst en hardware leveranciers geen rechtstreekse toegang te geven op jouw MDM-server. Anders dan vroeger kan je vandaag Apple hardware 'op elke hoek van de straat' kopen en zijn we minder en minder afhankelijk van één bepaalde hardware leverancier.

 

Wat is de meerwaarde?

De meerwaarde zit hem in de eenvoud. Voordien hadden we verschillende diensten (VPP, DEP, ...) die allemaal apart met de MDM-server gekoppeld moesten worden. Vandaag volstaat het om in Apple Business Manager in te stappen om:

  • Nieuwe toestellen automatisch aan jouw MDM-server te koppelen (Zero touch deployment)
  • Apps in volume aan te kopen zodat de organisatie ook de juridische eigenaar is (en blijft)
  • Beheerdersrechten en -rollen aan de hand van verschillende - persoonlijke - Apple ID's. Zo bewaar je controle over toegangsrechten, ook nadat een medewerker geen medewerker meer is.

Maakte je vroeger al gebruik van VPP of DEP, kan je nu bijwerken naar ABM aan de hand van deze instructies.

Hoe je aan de slag kan met AMB lees je in deze handleiding.

Eerder verschenen

11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.


6 dec, 2018

Belangrijke update voor Adobe FlashPlayer

Op 5 december 2018 stuurde Adobe een security bulletin de wereld in omtrent een zogenaamde critical vulnerability in de huidige versie van Adobe FlashPlayer.


27 nov, 2018

Apple School Manager ervaring leidt naar Apple Business Manager

Klanten in een educatieve omgeving waren al langer bekend met Apple School Manager; één omgeving voor het beheren van je apparaten en volumes. Sinds kort heeft Apple nu ook iets soortgelijks voor bedrijven uitgerold: Apple Business Manager. Maar wat is nu net de meerwaarde hiervan voor bedrijven?


22 nov, 2018

Zorgt de komst van T2 processor voor het einde van Mac Deployment met DeployStudio?

Sinds de introductie van de iMac Pro vorig jaar, de Macbook Pro eerder dit jaar en later de Mac Mini en MacBook Air, lijkt er stilaan een einde te komen aan het imagen en deployen van Macs met NetBoot als basistechnologie, en dus ook DeployStudio.


4 dec, 2018

Geen Apple-IT zorgen meer event 2018


Donderdag 22 november hield Allington het “Geen Apple-IT zorgen meer” event in de prachtige kapel van de Avans Hogeschool van Breda.


20 nov, 2018

Hoe houd ik mijn Mac up-to-date op het juiste moment?

Het nut van updates is al vaker toegelicht en ondertussen kennen we het belang van het dichten van beveiligingslekken. Maar wanneer hou je je Mac nu het beste up-to-date?


6 nov, 2018

Het belang van updates

Als updates niet nodig waren zouden ze niet bestaan. We weten dat ze belangrijk zijn maar wat zijn updates nu precies en waarom zijn ze frequenter dan vroeger?


2 okt, 2018

Waar moeten IT-partners op letten bij Apple Maintenance?

Elke onderneming doet voor haar IT Maintenance beroep op één of meerdere IT-partners. Maar wat als een bedrijf of afdeling met Apple iMac of Macbook werkt? Vaak hebben zij deze expertise niet en kan er ongewild heel wat misgaan.


2 okt, 2018

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen?

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen? Vrijheid in het kiezen van zijn/haar applicaties want niet iedereen gebruikt dezelfde software. 


2 okt, 2018

Een nieuwe MacBook Pro. Hoera! - Met Secure Boot. Howla!

 

Op 12 juli, kondigde Apple een nieuwe MacBook Pro aan. Een vernieuwd, stiller toetsenbord, een krachtigere generatie Intel processoren, meer opslag en als je dat wil, meer RAM-geheugen om nog meer applicaties gelijktijdig te kunnen gebruiken.