Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Het belang van updates

Als updates niet nodig waren zouden ze niet bestaan. We weten dat ze belangrijk zijn maar wat zijn updates nu precies en waarom zijn ze frequenter dan vroeger?

Er bestaan 3 soorten updates:

  • Functionele updates
  • Bug Fixes
  • Security patches

Wat zijn Functionele updates?

Functionele updates zijn vernieuwingen of uitbreidingen aan een programma. Ze voegen nieuwe elementen toe. Ze tillen de gebruikerservaring naar een hoger niveau.

 

Wat zijn Bugfixes?

Bugfixes halen kleine programmatorische foutjes uit een programma. Een programma dat regelmatig vastloopt bij een bepaalde handeling kan via een bugfix hersteld worden.

 

Wat zijn Security patches?

Met Security patches gaan we beveiligingsgaten dichten. Zie het als ramen en deuren sluiten waarlangs inbrekers kunnen binnendringen.

 

Zijn er dan zo veel beveiligingsgaten?

In 2017 bracht Apple voor macOS Sierra 12 updates uit die in totaal meer dan 400 beveiligingslekken dichtten. Google Chrome dichtte dat jaar bijna evenveel lekken. In totaal mag je rekenen dat er elk jaar opnieuw voor je Operating Systeem, je browser en je belangrijkste internet plugins een 2000-tal beveiligingsgaten gedicht worden! 2000 ramen en deuren waarlangs inbrekers binnen kunnen.

 

Hoe weet je dat je beveiligingslekken hebt?

Eigenlijk kan je ze zelf niet echt zien. De grote leveranciers huren ethische hackers in om op zoek te gaan naar deze lekken. Op deze manier kunnen de fabrikanten van software nieuwe updates uitbrengen voordat "inbrekers" deze lekken ontdekt hebben. De meeste lekken worden immers gepubliceerd op speciale websites. Dus zodra een lek bekend is kan je maar beter zo snel mogelijk je lek dichtten doormiddel van updates.

 

Hoe weet ik of ik de laatste updates heb?

Door automatische updates aan te zetten. Je Mac zal dan zelf regelmatig checken of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor je OS, Browsers, plug-ins en software. Het is dan ook belangrijk dat je deze uitvoert als je de melding krijgt en niet eeuwig op uitstellen klikt. Je systeem is op dat moment namelijk erg vatbaar wat die leks zijn gepubliceerd op speciale websites en de zwakheden van je systeem zijn dus gekend.

 

Wat als ik een gans park moet onderhouden en niet wil afhangen van het woord van mijn collega's?

Met Managed By Allington zorgen wij voor de updates vanuit een centrale plek. Alle toestellen die hierop aangesloten zijn krijgen de klaargemaakte updates automatisch op de achtergrond gepushed zodra zij een internetverbinding hebben. Zo ben je zeker dat iedereen steeds op tegelijkertijd op de juiste versie zit. Dat is toch weeral een zorg minder!

 

Meer info over Managed By Allington?

Eerder verschenen

8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.


4 mrt, 2019

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.


18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.


9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.


6 dec, 2018

Belangrijke update voor Adobe FlashPlayer

Op 5 december 2018 stuurde Adobe een security bulletin de wereld in omtrent een zogenaamde critical vulnerability in de huidige versie van Adobe FlashPlayer.