Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Het belang van updates

Als updates niet nodig waren zouden ze niet bestaan. We weten dat ze belangrijk zijn maar wat zijn updates nu precies en waarom zijn ze frequenter dan vroeger?

Er bestaan 3 soorten updates:

  • Functionele updates
  • Bug Fixes
  • Security patches

Wat zijn Functionele updates?

Functionele updates zijn vernieuwingen of uitbreidingen aan een programma. Ze voegen nieuwe elementen toe. Ze tillen de gebruikerservaring naar een hoger niveau.

 

Wat zijn Bugfixes?

Bugfixes halen kleine programmatorische foutjes uit een programma. Een programma dat regelmatig vastloopt bij een bepaalde handeling kan via een bugfix hersteld worden.

 

Wat zijn Security patches?

Met Security patches gaan we beveiligingsgaten dichten. Zie het als ramen en deuren sluiten waarlangs inbrekers kunnen binnendringen.

 

Zijn er dan zo veel beveiligingsgaten?

In 2017 bracht Apple voor macOS Sierra 12 updates uit die in totaal meer dan 400 beveiligingslekken dichtten. Google Chrome dichtte dat jaar bijna evenveel lekken. In totaal mag je rekenen dat er elk jaar opnieuw voor je Operating Systeem, je browser en je belangrijkste internet plugins een 2000-tal beveiligingsgaten gedicht worden! 2000 ramen en deuren waarlangs inbrekers binnen kunnen.

 

Hoe weet je dat je beveiligingslekken hebt?

Eigenlijk kan je ze zelf niet echt zien. De grote leveranciers huren ethische hackers in om op zoek te gaan naar deze lekken. Op deze manier kunnen de fabrikanten van software nieuwe updates uitbrengen voordat "inbrekers" deze lekken ontdekt hebben. De meeste lekken worden immers gepubliceerd op speciale websites. Dus zodra een lek bekend is kan je maar beter zo snel mogelijk je lek dichtten doormiddel van updates.

 

Hoe weet ik of ik de laatste updates heb?

Door automatische updates aan te zetten. Je Mac zal dan zelf regelmatig checken of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor je OS, Browsers, plug-ins en software. Het is dan ook belangrijk dat je deze uitvoert als je de melding krijgt en niet eeuwig op uitstellen klikt. Je systeem is op dat moment namelijk erg vatbaar wat die leks zijn gepubliceerd op speciale websites en de zwakheden van je systeem zijn dus gekend.

 

Wat als ik een gans park moet onderhouden en niet wil afhangen van het woord van mijn collega's?

Met Managed By Allington zorgen wij voor de updates vanuit een centrale plek. Alle toestellen die hierop aangesloten zijn krijgen de klaargemaakte updates automatisch op de achtergrond gepushed zodra zij een internetverbinding hebben. Zo ben je zeker dat iedereen steeds op tegelijkertijd op de juiste versie zit. Dat is toch weeral een zorg minder!

 

Meer info over Managed By Allington?

Eerder verschenen

9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.


6 dec, 2018

Belangrijke update voor Adobe FlashPlayer

Op 5 december 2018 stuurde Adobe een security bulletin de wereld in omtrent een zogenaamde critical vulnerability in de huidige versie van Adobe FlashPlayer.


27 nov, 2018

Apple School Manager ervaring leidt naar Apple Business Manager

Klanten in een educatieve omgeving waren al langer bekend met Apple School Manager; één omgeving voor het beheren van je apparaten en volumes. Sinds kort heeft Apple nu ook iets soortgelijks voor bedrijven uitgerold: Apple Business Manager. Maar wat is nu net de meerwaarde hiervan voor bedrijven?


22 nov, 2018

Zorgt de komst van T2 processor voor het einde van Mac Deployment met DeployStudio?

Sinds de introductie van de iMac Pro vorig jaar, de Macbook Pro eerder dit jaar en later de Mac Mini en MacBook Air, lijkt er stilaan een einde te komen aan het imagen en deployen van Macs met NetBoot als basistechnologie, en dus ook DeployStudio.


4 dec, 2018

Geen Apple-IT zorgen meer event 2018


Donderdag 22 november hield Allington het “Geen Apple-IT zorgen meer” event in de prachtige kapel van de Avans Hogeschool van Breda.


20 nov, 2018

Hoe houd ik mijn Mac up-to-date op het juiste moment?

Het nut van updates is al vaker toegelicht en ondertussen kennen we het belang van het dichten van beveiligingslekken. Maar wanneer hou je je Mac nu het beste up-to-date?


6 nov, 2018

Het belang van updates

Als updates niet nodig waren zouden ze niet bestaan. We weten dat ze belangrijk zijn maar wat zijn updates nu precies en waarom zijn ze frequenter dan vroeger?


2 okt, 2018

Waar moeten IT-partners op letten bij Apple Maintenance?

Elke onderneming doet voor haar IT Maintenance beroep op één of meerdere IT-partners. Maar wat als een bedrijf of afdeling met Apple iMac of Macbook werkt? Vaak hebben zij deze expertise niet en kan er ongewild heel wat misgaan.


2 okt, 2018

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen?

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen? Vrijheid in het kiezen van zijn/haar applicaties want niet iedereen gebruikt dezelfde software.