Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Het belang van updates

Als updates niet nodig waren zouden ze niet bestaan. We weten dat ze belangrijk zijn maar wat zijn updates nu precies en waarom zijn ze frequenter dan vroeger?

Er bestaan 3 soorten updates:

  • Functionele updates
  • Bug Fixes
  • Security patches

Wat zijn Functionele updates?

Functionele updates zijn vernieuwingen of uitbreidingen aan een programma. Ze voegen nieuwe elementen toe. Ze tillen de gebruikerservaring naar een hoger niveau.

 

Wat zijn Bugfixes?

Bugfixes halen kleine programmatorische foutjes uit een programma. Een programma dat regelmatig vastloopt bij een bepaalde handeling kan via een bugfix hersteld worden.

 

Wat zijn Security patches?

Met Security patches gaan we beveiligingsgaten dichten. Zie het als ramen en deuren sluiten waarlangs inbrekers kunnen binnendringen.

 

Zijn er dan zo veel beveiligingsgaten?

In 2017 bracht Apple voor macOS Sierra 12 updates uit die in totaal meer dan 400 beveiligingslekken dichtten. Google Chrome dichtte dat jaar bijna evenveel lekken. In totaal mag je rekenen dat er elk jaar opnieuw voor je Operating Systeem, je browser en je belangrijkste internet plugins een 2000-tal beveiligingsgaten gedicht worden! 2000 ramen en deuren waarlangs inbrekers binnen kunnen.

 

Hoe weet je dat je beveiligingslekken hebt?

Eigenlijk kan je ze zelf niet echt zien. De grote leveranciers huren ethische hackers in om op zoek te gaan naar deze lekken. Op deze manier kunnen de fabrikanten van software nieuwe updates uitbrengen voordat "inbrekers" deze lekken ontdekt hebben. De meeste lekken worden immers gepubliceerd op speciale websites. Dus zodra een lek bekend is kan je maar beter zo snel mogelijk je lek dichtten doormiddel van updates.

 

Hoe weet ik of ik de laatste updates heb?

Door automatische updates aan te zetten. Je Mac zal dan zelf regelmatig checken of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor je OS, Browsers, plug-ins en software. Het is dan ook belangrijk dat je deze uitvoert als je de melding krijgt en niet eeuwig op uitstellen klikt. Je systeem is op dat moment namelijk erg vatbaar wat die leks zijn gepubliceerd op speciale websites en de zwakheden van je systeem zijn dus gekend.

 

Wat als ik een gans park moet onderhouden en niet wil afhangen van het woord van mijn collega's?

Met Managed By Allington zorgen wij voor de updates vanuit een centrale plek. Alle toestellen die hierop aangesloten zijn krijgen de klaargemaakte updates automatisch op de achtergrond gepushed zodra zij een internetverbinding hebben. Zo ben je zeker dat iedereen steeds op tegelijkertijd op de juiste versie zit. Dat is toch weeral een zorg minder!

 

Meer info over Managed By Allington?

Eerder verschenen

24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!