Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Hoe houd ik mijn Mac up-to-date op het juiste moment?

Het nut van updates is al vaker toegelicht en ondertussen kennen we het belang van het dichten van beveiligingslekken. Maar wanneer hou je je Mac nu het beste up-to-date?

Softwareleveranciers zoeken continue naar foutjes in hun software en bieden zo snel mogelijk een update aan. Apple biedt deze ondersteuning door updates die tegenwoordig op een snelle en eenvoudige manier aangeboden worden via “automatic updates” of via de app-store.

Handig, maar hoe weet ik of deze updates geen conflict gaan geven met andere software?

Je zou kunnen beginnen met het lezen van Blogs op gespecialiseerde sites om meer te weten te komen over de inhoud van deze updates en ervaringen te lezen van andere gebruikers. Vaak kan je, indien de updates niet zeer kritisch zijn, een tweetal weken wachten zodat de bugs en samenwerkingsconflicten met andere software van de baan zijn. Maar dan dien je wel een goede planning te maken zodat je niet vergeet de updates alsnog te installeren.

 

Ik heb mijn research gedaan maar gedurende de update loopt er toch iets mis. Wat nu?

Voor je een update installeert maak je best steeds een back-up.

Als er dan wat misgaat kan je steeds je back-up terugzetten. Let wel op, een file back-up is niet voldoende, bij software updates is het namelijk de software die defect gaat. Je hebt dus een image back-up nodig, die kan je maken met gespecialiseerde software of met je time-machine.

 

Is dat nu niet veel werk voor een update?

Klopt! Vorig jaar alleen al waren er voor MacOS, Flash, Adobe en Java zo’n 165 updates die samen meer dan 2000 beveiligingslekken dichtten. Dus moet je 165 keer per jaar én per toestel deze handelingen uitvoeren. Maar alleen op deze manier ben je zeker dat je bij eventuele fouten terug kan gaan naar de vorige situatie zonder opnieuw je software of zelfs je toestel opnieuw te moeten installeren. Vaak is het ook zo dat fabrikanten gebruik maken van rollende software releases waardoor het niet meer mogelijk is een vorige versie te downloaden of installeren.

 

Is er geen eenvoudigere of snellere manier?

Zeker, met Managed By Allington doen wij dit voor jou.

Wij controleren de inhoud van de updates voor jou en maken deze voor klaar zodat deze op de achtergrond op je toestel kunnen geïnstalleerd worden. Verder past Managed By Allington self-healing toe. Dat wil zeggen dat bij een conflict de software automatisch hersteld wordt. Veel sneller dan het maken en restoren van backups of het opnieuw installeren van software.

 

Wat is Managed By Allington?

Managed By Allington is een oplossing waarmee we jouw systemen up-to-date houden, zonder dat je ernaar moet omkijken. Verder maakt Managed By Allington gebruik van endpoint security tools en technieken. Aangezien het om een managed service gaat, is het voor de klant niet nodig om te investeren in tools en de “kennis en kunde” om de gekozen tools te bedienen. Niet alleen de systemen kunnen met Managed By Allington up-to-date gehouden worden, ook de gekozen bedrijfssoftware kan automatisch beheerd, geïnstalleerd en geüpdatet worden voor al je Apple toestellen.

Als een beheerde applicatie zich niet meer in de afgesproken status bevindt, (er is bijvoorbeeld een update geïnstalleerd door de gebruiker, of de applicatie is beschadigd) – wordt dit automatisch gecorrigeerd.  Door het gebruik van MBA is het mogelijk een organisatie te transformeren van een reactieve- naar een proactieve ondersteuning van gebruikers.

Alle versies zijn overal dezelfde en up-to-date wat de end-user support voor jouw IT-Partner vergemakkelijkt.

Meer informatie?

Eerder verschenen

24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!