Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Software Mac

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


Bezint eer ge begint!

Weet dat de laatste updates soms ook aanpassingen aan de “achterkant” vereisen. Om veiligheidsredenen ondersteunen de recente versies van macOS geen fileserver connecties meer via SMBv1. Jouw fileserver moet dus ook zo geconfigureerd worden.

Het is allemaal niet zo moeilijk zolang ze beide maar op elkaar afgestemd zijn.

 

Ik heb me geïnformeerd, wat nu?

Je kan best de updates eerst op één toestel testen en zien of dit geen conflicten geeft of een hele reeks andere noodzakelijke aanpassingen introduceert.

Maak allereerst een back-up van je toestel. Het is immers niet altijd eenvoudig om terug te schakelen naar een vorige versie van Adobe, MS Office, of macOS aangezien zij vaak enkel de laatste versie beschikbaar stellen op hun websites.

 

De software is goedgekeurd, hoe krijg ik deze nu op alle Apple toestellen?

Dit kan het makkelijkst centraal gestuurd worden via device management. Dit is de tool die het eigenlijke werk gaat uitvoeren. Je Mac’s communiceren met je device management server en ontvangen de nodige instructies, installers en configuraties. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken op dit vlak. Doe je dit vanop een eigen server, of maken we gebruik van een cloud dienst? Het hebben van een tool is niet voldoende, deze moet ook correct gebruikt én onderhouden worden. Jouw medewerkers willen immers zo snel mogelijk die nieuwste versie van hun software en macOS gaan gebruiken. Ga je zelf investeren in de kennis die nodig is of laat je het specialistenwerk aan andere partijen over?

Eerder verschenen

3 sept, 2019

Microsoft OneDrive op Mac

Microsoft OneDrive is een applicatie met bijbehorende cloud opslag. Gebruik je Office 365 of Microsoft 365, dan heb je nagenoeg altijd OneDrive beschikbaar in jouw licentie.


20 aug, 2019

Lijkt je Mac steeds trager te worden?

We horen het wel vaker bij klanten: "Mijn Mac wordt precies een beetje trager". Hoewel het een subjectief gegeven is, zit er vaak toch een kern van waarheid in. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we ermee omgaan?


7 aug, 2019

Wat doet Apple om jouw Mac veilig te houden?

De laatste jaren worden we om de oren geslagen met woorden als malware, cryptolockers, virussen, phishing, … Data is tegenwoordig meer waard dan goud.


25 juli, 2019

Apple Mail als alternatief voor Microsoft Outlook

Microsoft heeft met haar Office365 een sterk pakket dat al geruime tijd voor Apple gebruikers beschikbaar is. Microsoft Outlook is vaak de toepassing die naar voor wordt geschoven voor het verwerken van je e-mails en het uitvoeren van andere taken. Apple Mail is een alternatieve oplossing met ook enkele sterke voordelen.


12 juli, 2019

Meten is weten. Wat is de status van mijn computerpark?

Wie de gespecialiseerde media volgt, weet dat er recent weer een aantal zogenaamde "zero-days" ontdekt zijn bij enkele populaire browsers. Een zero-day is een security probleem dat actief misbruikt wordt en waarvoor nog geen oplossing of patch beschikbaar is. 


3 juli, 2019

Systeembeheerders bereiden zich voor op de komst van macOS Catalina

De beta’s van macOS Catalina, of macOS 10.15, volgen elkaar snel op. Tijd dus voor Allington om aan de slag te gaan. Wat is er nieuw en waar gaan we, als systeembeheerder, rekening mee moeten houden in de toekomst?


5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.


8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.