Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Software Mac

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


Bezint eer ge begint!

Weet dat de laatste updates soms ook aanpassingen aan de “achterkant” vereisen. Om veiligheidsredenen ondersteunen de recente versies van macOS geen fileserver connecties meer via SMBv1. Jouw fileserver moet dus ook zo geconfigureerd worden.

Het is allemaal niet zo moeilijk zolang ze beide maar op elkaar afgestemd zijn.

 

Ik heb me geïnformeerd, wat nu?

Je kan best de updates eerst op één toestel testen en zien of dit geen conflicten geeft of een hele reeks andere noodzakelijke aanpassingen introduceert.

Maak allereerst een back-up van je toestel. Het is immers niet altijd eenvoudig om terug te schakelen naar een vorige versie van Adobe, MS Office, of macOS aangezien zij vaak enkel de laatste versie beschikbaar stellen op hun websites.

 

De software is goedgekeurd, hoe krijg ik deze nu op alle Apple toestellen?

Dit kan het makkelijkst centraal gestuurd worden via device management. Dit is de tool die het eigenlijke werk gaat uitvoeren. Je Mac’s communiceren met je device management server en ontvangen de nodige instructies, installers en configuraties. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken op dit vlak. Doe je dit vanop een eigen server, of maken we gebruik van een cloud dienst? Het hebben van een tool is niet voldoende, deze moet ook correct gebruikt én onderhouden worden. Jouw medewerkers willen immers zo snel mogelijk die nieuwste versie van hun software en macOS gaan gebruiken. Ga je zelf investeren in de kennis die nodig is of laat je het specialistenwerk aan andere partijen over?

Eerder verschenen

5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.


8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.


4 mrt, 2019

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.


18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.


9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.