Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

macOS Catalina: Are you ready?

macOS Catalina

Wat doe ik nu best, updaten of toch nog even de kat uit de boom kijken?

Jullie zullen het vast reeds vernomen hebben: Apple lanceerde vorige week met trots een nieuwe versie van hun besturingssysteem macOS Catalina (10.15), de opvolger van macOS Mojave (10.14). Misschien is één van de belangrijkste nieuwe features wel de mogelijkheid om een iPad te gebruiken als schermuitbreiding en invoerapparaat. Een gegeerde functionaliteit met name in de creatieve sector.

 

Op 19 november organiseren we een ontbijtsessie over macOS Catalina.
Meer informatie vind je hier.

 

Ook onder de motorkap zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is macOS Catalina het eerste besturingssysteem van een nieuwe generatie die het niet langer toelaat om 32-bit toepassingen te gebruiken. Ook moeten alle programma’s die niet via de AppStore worden geïnstalleerd, gevalideerd worden door Apple. Het verstrengen van de “Gatekeeper” regels moet het vertrouwen bij de gebruiker verhogen door ervoor te zorgen dat elke gebruikte applicatie, ongeacht de oorsprong, veilig is.

En net die belangrijke wijzigingen vragen toch ook extra aandacht van de gebruiker. Voor wie rekent op de beschikbaarheid van bestaande applicaties, oplossingen, workflows of scripts, is het blindelings upgraden de minst aangewezen optie. De mogelijkheid bestaat immers dat deze niet langer zullen werken. Ook partners en softwareontwikkelaars sturen tegenstrijdige berichten de wereld in. Enerzijds worden er met het nodige tromgeroffel nieuwe functionaliteiten aangekondigd, anderzijds volgen vaak net bij diezelfde leveranciers waarschuwingen over openstaande issues of bugs, en wordt aangedrongen op het uitstellen van een migratie.

Allington heeft in het waarborgen van bedrijfszekerheid meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd. Door gebruik te maken van gespecialiseerde toepassingen kunnen we gedetailleerde analyses uitvoeren om systemen te valideren. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Voor computers die via Managed by Allington voorzien worden van software en de juiste configuratie, is er zelfs voorzien dat macOS Catalina installeren niet mogelijk is, zolang er toepassingen gebruikt worden die niet compatibel zijn of waarvan er gekende openstaande bugs zijn.

Wil je er meer over weten of wil je jouw computers ook slim laten omgaan met updates, aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen jullie graag verder!

Eerder verschenen

28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!


28 okt, 2019

Ernstig datalek bij Adobe: Waar moeten we op letten?

Zaterdag 26 oktober 2019 werd bekend dat eerder deze maand een veiligheidslek werd ontdekt waarbij gegevens van Adobe gebruikers publiek beschikbaar waren. 


14 okt, 2019

macOS Catalina: Are you ready?

Wat doe ik nu best, updaten of toch nog even de kat uit de boom kijken?