Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Onboarding Proces

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.

Hoe beter het onboarding proces wordt voorbereid en opgevolgd, hoe groter de kans dat hij of zij snel operationeel of rendabel zal worden binnen het bedrijf.

Het maken van een checklist is dan ook geen overbodige luxe. Het geeft je een leidraad om je goed voor te bereiden en helpt je om niet meer steeds opnieuw te moeten nadenken bij elke on-boarding. Grote ondernemingen kunnen op deze manier tijd besparen, kleine organisaties of organisaties waar minder frequent aangeworven wordt kunnen zich de schaamte van “oeps…vergeten” besparen.

 

Verschillende rollen bij het onboarding proces

Niet meer moeten nadenken over het laten bijmaken van een sleutel, de code van het gebouw (laten) programmeren, laptop bestellen, e-mailadres aanmaken, … bespaart je heel wat zorgen en tijd. Zo’n standaardprocedure of checklist is niet voor elke werknemer dezelfde, maar in grote lijnen kunnen we stellen dat de meeste profielen onder te brengen zijn in 4 tot 5 verschillende rollen.

Externe medewerkers hebben een auto, interne medewerkers niet. Budget kan verschillen tussen junior en senior. Grafische profielen werken met een Apple, administratieve profielen met een Windows machine.

Door dat overzichtelijke lijstje ben je altijd voorbereid op de onboarding van de nieuwe werknemer.

 

Wat met het nieuwe toestel?

Dezelfde filosofie kan je ook toepassen voor de installatie van de computer van jouw nieuwe medewerker. Voor Windows machines bestaan uiteraard ook geschikte tools maar bij Allington hebben we over de uitrol van jouw Mac’s reeds nagedacht en het ganse installatie proces voorbereid.

Managed by Allington werkt met vooraf gedefinieerde rollen. In principe maakt het aantal verschillende rollen of profielen binnen jouw organisatie niet uit voor ons. Echter in de praktijk merken wij dat dit bijna altijd terug te brengen is naar 4 tot 5 verschillende rollen.

Sales, Marketing, Design, Administratie, Directie bijvoorbeeld. Net zoals je onboarding checklist dus.

Op voorhand nadenken over de te gebruiken software per rol zorgt voor een vlottere en minder stressvolle uitrol van het nieuwe toestel.

En ben je toch vergeten om een toestel te bestellen voor je nieuwe medewerker? Loop snel naar je Apple dealer of bestel het online mits een kleine meerprijs wordt dat vandaag nog geleverd. Even het serienummer en de gevraagde rol doormailen naar Allington en wij installeren je toestel vanop afstand, zonder tussenkomst van IT.

Inloggen en starten maar!

Eerder verschenen

24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!