Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Onboarding Proces

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.

Hoe beter het onboarding proces wordt voorbereid en opgevolgd, hoe groter de kans dat hij of zij snel operationeel of rendabel zal worden binnen het bedrijf.

Het maken van een checklist is dan ook geen overbodige luxe. Het geeft je een leidraad om je goed voor te bereiden en helpt je om niet meer steeds opnieuw te moeten nadenken bij elke on-boarding. Grote ondernemingen kunnen op deze manier tijd besparen, kleine organisaties of organisaties waar minder frequent aangeworven wordt kunnen zich de schaamte van “oeps…vergeten” besparen.

 

Verschillende rollen bij het onboarding proces

Niet meer moeten nadenken over het laten bijmaken van een sleutel, de code van het gebouw (laten) programmeren, laptop bestellen, e-mailadres aanmaken, … bespaart je heel wat zorgen en tijd. Zo’n standaardprocedure of checklist is niet voor elke werknemer dezelfde, maar in grote lijnen kunnen we stellen dat de meeste profielen onder te brengen zijn in 4 tot 5 verschillende rollen.

Externe medewerkers hebben een auto, interne medewerkers niet. Budget kan verschillen tussen junior en senior. Grafische profielen werken met een Apple, administratieve profielen met een Windows machine.

Door dat overzichtelijke lijstje ben je altijd voorbereid op de onboarding van de nieuwe werknemer.

 

Wat met het nieuwe toestel?

Dezelfde filosofie kan je ook toepassen voor de installatie van de computer van jouw nieuwe medewerker. Voor Windows machines bestaan uiteraard ook geschikte tools maar bij Allington hebben we over de uitrol van jouw Mac’s reeds nagedacht en het ganse installatie proces voorbereid.

Managed by Allington werkt met vooraf gedefinieerde rollen. In principe maakt het aantal verschillende rollen of profielen binnen jouw organisatie niet uit voor ons. Echter in de praktijk merken wij dat dit bijna altijd terug te brengen is naar 4 tot 5 verschillende rollen.

Sales, Marketing, Design, Administratie, Directie bijvoorbeeld. Net zoals je onboarding checklist dus.

Op voorhand nadenken over de te gebruiken software per rol zorgt voor een vlottere en minder stressvolle uitrol van het nieuwe toestel.

En ben je toch vergeten om een toestel te bestellen voor je nieuwe medewerker? Loop snel naar je Apple dealer of bestel het online mits een kleine meerprijs wordt dat vandaag nog geleverd. Even het serienummer en de gevraagde rol doormailen naar Allington en wij installeren je toestel vanop afstand, zonder tussenkomst van IT.

Inloggen en starten maar!

Eerder verschenen

18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.


9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.


6 dec, 2018

Belangrijke update voor Adobe FlashPlayer

Op 5 december 2018 stuurde Adobe een security bulletin de wereld in omtrent een zogenaamde critical vulnerability in de huidige versie van Adobe FlashPlayer.


27 nov, 2018

Apple School Manager ervaring leidt naar Apple Business Manager

Klanten in een educatieve omgeving waren al langer bekend met Apple School Manager; één omgeving voor het beheren van je apparaten en volumes. Sinds kort heeft Apple nu ook iets soortgelijks voor bedrijven uitgerold: Apple Business Manager. Maar wat is nu net de meerwaarde hiervan voor bedrijven?


22 nov, 2018

Zorgt de komst van T2 processor voor het einde van Mac Deployment met DeployStudio?

Sinds de introductie van de iMac Pro vorig jaar, de Macbook Pro eerder dit jaar en later de Mac Mini en MacBook Air, lijkt er stilaan een einde te komen aan het imagen en deployen van Macs met NetBoot als basistechnologie, en dus ook DeployStudio.


4 dec, 2018

Geen Apple-IT zorgen meer event 2018


Donderdag 22 november hield Allington het “Geen Apple-IT zorgen meer” event in de prachtige kapel van de Avans Hogeschool van Breda.


20 nov, 2018

Hoe houd ik mijn Mac up-to-date op het juiste moment?

Het nut van updates is al vaker toegelicht en ondertussen kennen we het belang van het dichten van beveiligingslekken. Maar wanneer hou je je Mac nu het beste up-to-date?