Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Onboarding Proces

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.

Hoe beter het onboarding proces wordt voorbereid en opgevolgd, hoe groter de kans dat hij of zij snel operationeel of rendabel zal worden binnen het bedrijf.

Het maken van een checklist is dan ook geen overbodige luxe. Het geeft je een leidraad om je goed voor te bereiden en helpt je om niet meer steeds opnieuw te moeten nadenken bij elke on-boarding. Grote ondernemingen kunnen op deze manier tijd besparen, kleine organisaties of organisaties waar minder frequent aangeworven wordt kunnen zich de schaamte van “oeps…vergeten” besparen.

 

Verschillende rollen bij het onboarding proces

Niet meer moeten nadenken over het laten bijmaken van een sleutel, de code van het gebouw (laten) programmeren, laptop bestellen, e-mailadres aanmaken, … bespaart je heel wat zorgen en tijd. Zo’n standaardprocedure of checklist is niet voor elke werknemer dezelfde, maar in grote lijnen kunnen we stellen dat de meeste profielen onder te brengen zijn in 4 tot 5 verschillende rollen.

Externe medewerkers hebben een auto, interne medewerkers niet. Budget kan verschillen tussen junior en senior. Grafische profielen werken met een Apple, administratieve profielen met een Windows machine.

Door dat overzichtelijke lijstje ben je altijd voorbereid op de onboarding van de nieuwe werknemer.

 

Wat met het nieuwe toestel?

Dezelfde filosofie kan je ook toepassen voor de installatie van de computer van jouw nieuwe medewerker. Voor Windows machines bestaan uiteraard ook geschikte tools maar bij Allington hebben we over de uitrol van jouw Mac’s reeds nagedacht en het ganse installatie proces voorbereid.

Managed by Allington werkt met vooraf gedefinieerde rollen. In principe maakt het aantal verschillende rollen of profielen binnen jouw organisatie niet uit voor ons. Echter in de praktijk merken wij dat dit bijna altijd terug te brengen is naar 4 tot 5 verschillende rollen.

Sales, Marketing, Design, Administratie, Directie bijvoorbeeld. Net zoals je onboarding checklist dus.

Op voorhand nadenken over de te gebruiken software per rol zorgt voor een vlottere en minder stressvolle uitrol van het nieuwe toestel.

En ben je toch vergeten om een toestel te bestellen voor je nieuwe medewerker? Loop snel naar je Apple dealer of bestel het online mits een kleine meerprijs wordt dat vandaag nog geleverd. Even het serienummer en de gevraagde rol doormailen naar Allington en wij installeren je toestel vanop afstand, zonder tussenkomst van IT.

Inloggen en starten maar!

Eerder verschenen

12 juli, 2019

Meten is weten. Wat is de status van mijn computerpark?

Wie de gespecialiseerde media volgt, weet dat er recent weer een aantal zogenaamde "zero-days" ontdekt zijn bij enkele populaire browsers. Een zero-day is een security probleem dat actief misbruikt wordt en waarvoor nog geen oplossing of patch beschikbaar is. 


3 juli, 2019

Systeembeheerders bereiden zich voor op de komst van macOS Catalina

De beta’s van macOS Catalina, of macOS 10.15, volgen elkaar snel op. Tijd dus voor Allington om aan de slag te gaan. Wat is er nieuw en waar gaan we, als systeembeheerder, rekening mee moeten houden in de toekomst?


5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.


8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.


4 mrt, 2019

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.


18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.