Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Onboarding Proces

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.

Hoe beter het onboarding proces wordt voorbereid en opgevolgd, hoe groter de kans dat hij of zij snel operationeel of rendabel zal worden binnen het bedrijf.

Het maken van een checklist is dan ook geen overbodige luxe. Het geeft je een leidraad om je goed voor te bereiden en helpt je om niet meer steeds opnieuw te moeten nadenken bij elke on-boarding. Grote ondernemingen kunnen op deze manier tijd besparen, kleine organisaties of organisaties waar minder frequent aangeworven wordt kunnen zich de schaamte van “oeps…vergeten” besparen.

 

Verschillende rollen bij het onboarding proces

Niet meer moeten nadenken over het laten bijmaken van een sleutel, de code van het gebouw (laten) programmeren, laptop bestellen, e-mailadres aanmaken, … bespaart je heel wat zorgen en tijd. Zo’n standaardprocedure of checklist is niet voor elke werknemer dezelfde, maar in grote lijnen kunnen we stellen dat de meeste profielen onder te brengen zijn in 4 tot 5 verschillende rollen.

Externe medewerkers hebben een auto, interne medewerkers niet. Budget kan verschillen tussen junior en senior. Grafische profielen werken met een Apple, administratieve profielen met een Windows machine.

Door dat overzichtelijke lijstje ben je altijd voorbereid op de onboarding van de nieuwe werknemer.

 

Wat met het nieuwe toestel?

Dezelfde filosofie kan je ook toepassen voor de installatie van de computer van jouw nieuwe medewerker. Voor Windows machines bestaan uiteraard ook geschikte tools maar bij Allington hebben we over de uitrol van jouw Mac’s reeds nagedacht en het ganse installatie proces voorbereid.

Managed by Allington werkt met vooraf gedefinieerde rollen. In principe maakt het aantal verschillende rollen of profielen binnen jouw organisatie niet uit voor ons. Echter in de praktijk merken wij dat dit bijna altijd terug te brengen is naar 4 tot 5 verschillende rollen.

Sales, Marketing, Design, Administratie, Directie bijvoorbeeld. Net zoals je onboarding checklist dus.

Op voorhand nadenken over de te gebruiken software per rol zorgt voor een vlottere en minder stressvolle uitrol van het nieuwe toestel.

En ben je toch vergeten om een toestel te bestellen voor je nieuwe medewerker? Loop snel naar je Apple dealer of bestel het online mits een kleine meerprijs wordt dat vandaag nog geleverd. Even het serienummer en de gevraagde rol doormailen naar Allington en wij installeren je toestel vanop afstand, zonder tussenkomst van IT.

Inloggen en starten maar!

Eerder verschenen

31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


28 okt, 2019

Ernstig datalek bij Adobe: Waar moeten we op letten?

Zaterdag 26 oktober 2019 werd bekend dat eerder deze maand een veiligheidslek werd ontdekt waarbij gegevens van Adobe gebruikers publiek beschikbaar waren. 


14 okt, 2019

macOS Catalina: Are you ready?

Wat doe ik nu best, updaten of toch nog even de kat uit de boom kijken?


3 sept, 2019

Microsoft OneDrive op Mac

Microsoft OneDrive is een applicatie met bijbehorende cloud opslag. Gebruik je Office 365 of Microsoft 365, dan heb je nagenoeg altijd OneDrive beschikbaar in jouw licentie.


20 aug, 2019

Lijkt je Mac steeds trager te worden?

We horen het wel vaker bij klanten: "Mijn Mac wordt precies een beetje trager". Hoewel het een subjectief gegeven is, zit er vaak toch een kern van waarheid in. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we ermee omgaan?


7 aug, 2019

Wat doet Apple om jouw Mac veilig te houden?

De laatste jaren worden we om de oren geslagen met woorden als malware, cryptolockers, virussen, phishing, … Data is tegenwoordig meer waard dan goud.


25 juli, 2019

Apple Mail als alternatief voor Microsoft Outlook

Microsoft heeft met haar Office365 een sterk pakket dat al geruime tijd voor Apple gebruikers beschikbaar is. Microsoft Outlook is vaak de toepassing die naar voor wordt geschoven voor het verwerken van je e-mails en het uitvoeren van andere taken. Apple Mail is een alternatieve oplossing met ook enkele sterke voordelen.


12 juli, 2019

Meten is weten. Wat is de status van mijn computerpark?

Wie de gespecialiseerde media volgt, weet dat er recent weer een aantal zogenaamde "zero-days" ontdekt zijn bij enkele populaire browsers. Een zero-day is een security probleem dat actief misbruikt wordt en waarvoor nog geen oplossing of patch beschikbaar is. 


3 juli, 2019

Systeembeheerders bereiden zich voor op de komst van macOS Catalina

De beta’s van macOS Catalina, of macOS 10.15, volgen elkaar snel op. Tijd dus voor Allington om aan de slag te gaan. Wat is er nieuw en waar gaan we, als systeembeheerder, rekening mee moeten houden in de toekomst?


5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.