Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Office 365 en Mac

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.

 

Is er dan nog een reden om niet met een Mac te werken?

Ja, als de bedrijfssoftware het nog niet toelaat, maar dat zal met de groeiende komst van SAAS-software binnenkort voor niemand meer een reden zijn. Ook niet om met Microsoft Office te werken want de nieuwe software die via Office 365 wordt aangeboden werkt voortreffelijk op een Mac. Als het van Microsoft afhangt werken ook Apple gebruikers op Word, Excel, Outlook en de vele extra software die in hun cloud portal wordt aangeboden zoals o.a. SharePoint, Teams, Planner, OneNote, Yammer, StaffHub, OneDrive, Delve, Flow, Forms, Sway, Bookings,…

 

Is dat niet een beetje vloeken? Office 365 op een Mac?

Eigenlijk niet. Van oorsprong is Apple een hardware fabrikant net zoals HP, IBM of Dell (weliswaar met haar eigen OS). En Microsoft is een softwareleverancier die software maakt dat ook op hardware van andere merken kan draaien (en niet enkel op Microsoft Surface). Er is dus wat overlapping, voornamelijk op het vlak van OS, maar beide partijen zien ook dat er een plaats is voor beiden en liefst nog in een samenwerking. Apple schakelde over op Intel processoren en Microsoft past haar software aan zodat het ook draait op macOS.

Waarom? Omdat het uiteindelijk over productiviteit gaat. We willen minder gebonden zijn en meer vrijheid hebben. We willen zelf kiezen op welk toestel we werken en met welke software we dat doen. Laat Apple nu toevallig een meester zijn in het maken van mooie en duurzame toestellen en laat Microsoft nu toevallig een specialist zijn in het maken van krachtige business software.

We willen minder gebonden zijn en meer vrijheid hebben. We willen zelf kiezen op welk toestel we werken en met welke software we dat doen.


Allington is expert in integratie en brengt deze twee al langer samen. Ook al in de tijd dat deze twee nog niet zo vlot met elkaar communiceerden. Daarom zijn wij fan van Microsoft Office 365.

Belangrijke documenten bewaren op een SharePoint en in deze documenten samenwerken door middel van Microsoft Teams. Projecten plannen en opvolgen in Microsoft Planner. Chatten met collega's via Skype for Business of beter nog via Teams zodat deze chats gekoppeld zijn aan het juiste project. Als je agenda's wilt delen is er geen betere oplossing dan Microsoft Outlook en je mails worden meteen in de cloud gecontroleerd op Spam en Malware dankzij de optionele Advanced Threat Protection. Uiteraard gebruik je nooit alle tools en benut je niet het volledige potentieel, maar een weloverwogen keuze van de juiste tools maakt het werk een pak aangenamer en productiever.

Microsoft legt haar focus sterk op de New Way of Working en daarvoor zijn de juiste samenwerkingstools van cruciaal belang. Je gaat in deze NWOW immers meer in kleine zelfsturende teams werken i.p.v. in een (achterhaalde) top-down hiërarchie. Het voordeel van zo'n team is dat je samenwerkt aan projecten met mensen die slimmer zijn dan jij zodat je zelf ook slimmer wordt. Veel interessanter dan enkel dingen uitvoeren die je kan zodat persoonlijke groei zo goed als uitgesloten is, toch?

 

Wat zit er dan allemaal in Office 365?

SharePoint, Teams, Planner, OneNote, Yammer, StaffHub, OneDrive, Delve, Flow, Forms, Sway, Bookings.

Mac en Office 365 gaan dus hand in hand en het mooie is dat de meeste van deze Apps gewoon inbegrepen zijn in je Office365 abonnement. Dus voor de prijs moet je het zeker niet laten.

Maak een afspraak met een medewerker van Allington om te bekijken op welke manier wij jou kunnen inspireren om met Microsoft Office 365 op Mac aan de slag te gaan want de mogelijkheden zijn oneindig!

Maak een afspraak

Eerder verschenen

24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!