Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Office 365 en Mac

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.

 

Is er dan nog een reden om niet met een Mac te werken?

Ja, als de bedrijfssoftware het nog niet toelaat, maar dat zal met de groeiende komst van SAAS-software binnenkort voor niemand meer een reden zijn. Ook niet om met Microsoft Office te werken want de nieuwe software die via Office 365 wordt aangeboden werkt voortreffelijk op een Mac. Als het van Microsoft afhangt werken ook Apple gebruikers op Word, Excel, Outlook en de vele extra software die in hun cloud portal wordt aangeboden zoals o.a. SharePoint, Teams, Planner, OneNote, Yammer, StaffHub, OneDrive, Delve, Flow, Forms, Sway, Bookings,…

 

Is dat niet een beetje vloeken? Office 365 op een Mac?

Eigenlijk niet. Van oorsprong is Apple een hardware fabrikant net zoals HP, IBM of Dell (weliswaar met haar eigen OS). En Microsoft is een softwareleverancier die software maakt dat ook op hardware van andere merken kan draaien (en niet enkel op Microsoft Surface). Er is dus wat overlapping, voornamelijk op het vlak van OS, maar beide partijen zien ook dat er een plaats is voor beiden en liefst nog in een samenwerking. Apple schakelde over op Intel processoren en Microsoft past haar software aan zodat het ook draait op macOS.

Waarom? Omdat het uiteindelijk over productiviteit gaat. We willen minder gebonden zijn en meer vrijheid hebben. We willen zelf kiezen op welk toestel we werken en met welke software we dat doen. Laat Apple nu toevallig een meester zijn in het maken van mooie en duurzame toestellen en laat Microsoft nu toevallig een specialist zijn in het maken van krachtige business software.

We willen minder gebonden zijn en meer vrijheid hebben. We willen zelf kiezen op welk toestel we werken en met welke software we dat doen.


Allington is expert in integratie en brengt deze twee al langer samen. Ook al in de tijd dat deze twee nog niet zo vlot met elkaar communiceerden. Daarom zijn wij fan van Microsoft Office 365.

Belangrijke documenten bewaren op een SharePoint en in deze documenten samenwerken door middel van Microsoft Teams. Projecten plannen en opvolgen in Microsoft Planner. Chatten met collega's via Skype for Business of beter nog via Teams zodat deze chats gekoppeld zijn aan het juiste project. Als je agenda's wilt delen is er geen betere oplossing dan Microsoft Outlook en je mails worden meteen in de cloud gecontroleerd op Spam en Malware dankzij de optionele Advanced Threat Protection. Uiteraard gebruik je nooit alle tools en benut je niet het volledige potentieel, maar een weloverwogen keuze van de juiste tools maakt het werk een pak aangenamer en productiever.

Microsoft legt haar focus sterk op de New Way of Working en daarvoor zijn de juiste samenwerkingstools van cruciaal belang. Je gaat in deze NWOW immers meer in kleine zelfsturende teams werken i.p.v. in een (achterhaalde) top-down hiërarchie. Het voordeel van zo'n team is dat je samenwerkt aan projecten met mensen die slimmer zijn dan jij zodat je zelf ook slimmer wordt. Veel interessanter dan enkel dingen uitvoeren die je kan zodat persoonlijke groei zo goed als uitgesloten is, toch?

 

Wat zit er dan allemaal in Office 365?

SharePoint, Teams, Planner, OneNote, Yammer, StaffHub, OneDrive, Delve, Flow, Forms, Sway, Bookings.

Mac en Office 365 gaan dus hand in hand en het mooie is dat de meeste van deze Apps gewoon inbegrepen zijn in je Office365 abonnement. Dus voor de prijs moet je het zeker niet laten.

Maak een afspraak met een medewerker van Allington om te bekijken op welke manier wij jou kunnen inspireren om met Microsoft Office 365 op Mac aan de slag te gaan want de mogelijkheden zijn oneindig!

Maak een afspraak

Eerder verschenen

31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


28 okt, 2019

Ernstig datalek bij Adobe: Waar moeten we op letten?

Zaterdag 26 oktober 2019 werd bekend dat eerder deze maand een veiligheidslek werd ontdekt waarbij gegevens van Adobe gebruikers publiek beschikbaar waren. 


14 okt, 2019

macOS Catalina: Are you ready?

Wat doe ik nu best, updaten of toch nog even de kat uit de boom kijken?


3 sept, 2019

Microsoft OneDrive op Mac

Microsoft OneDrive is een applicatie met bijbehorende cloud opslag. Gebruik je Office 365 of Microsoft 365, dan heb je nagenoeg altijd OneDrive beschikbaar in jouw licentie.


20 aug, 2019

Lijkt je Mac steeds trager te worden?

We horen het wel vaker bij klanten: "Mijn Mac wordt precies een beetje trager". Hoewel het een subjectief gegeven is, zit er vaak toch een kern van waarheid in. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we ermee omgaan?


7 aug, 2019

Wat doet Apple om jouw Mac veilig te houden?

De laatste jaren worden we om de oren geslagen met woorden als malware, cryptolockers, virussen, phishing, … Data is tegenwoordig meer waard dan goud.


25 juli, 2019

Apple Mail als alternatief voor Microsoft Outlook

Microsoft heeft met haar Office365 een sterk pakket dat al geruime tijd voor Apple gebruikers beschikbaar is. Microsoft Outlook is vaak de toepassing die naar voor wordt geschoven voor het verwerken van je e-mails en het uitvoeren van andere taken. Apple Mail is een alternatieve oplossing met ook enkele sterke voordelen.


12 juli, 2019

Meten is weten. Wat is de status van mijn computerpark?

Wie de gespecialiseerde media volgt, weet dat er recent weer een aantal zogenaamde "zero-days" ontdekt zijn bij enkele populaire browsers. Een zero-day is een security probleem dat actief misbruikt wordt en waarvoor nog geen oplossing of patch beschikbaar is. 


3 juli, 2019

Systeembeheerders bereiden zich voor op de komst van macOS Catalina

De beta’s van macOS Catalina, of macOS 10.15, volgen elkaar snel op. Tijd dus voor Allington om aan de slag te gaan. Wat is er nieuw en waar gaan we, als systeembeheerder, rekening mee moeten houden in de toekomst?


5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.