Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Meten is weten. Wat is de status van mijn computerpark?

Status Computerpark

Wie de gespecialiseerde media volgt, weet dat er recent weer een aantal zogenaamde "zero-days" ontdekt zijn bij enkele populaire browsers. Een zero-day is een security probleem dat actief misbruikt wordt en waarvoor nog geen oplossing of patch beschikbaar is. 

Bij Allington volgen we diverse bronnen en ondernemen actie voor onze klanten. We patchen van zodra er een patch of update beschikbaar is, en informeren de betrokken partijen. Na de actie volgt tenslotte de opvolging.

 

De uitdaging

Softwarefabrikanten brengen op geregelde tijdstippen updates uit. Deze kunnen functionele verbeteringen bevatten, foutjes of zogenaamde bugs oplossen, security lekken dichten en zoveel meer. Die updates uitrollen over je computerpark is een technisch gegeven. Je kan dit manueel uitvoeren of er “een systeem” voor gebruiken. Aan systemen geen gebrek, de kennis om ze te bedienen kan je vergaren en je bent vertrokken. Toch merken we vaak dat eens een systeem geïmplementeerd is, de opvolging vaak te wensen overlaat. En dit zorgt voor onduidelijkheid bij de collega’s. Moeten we deze update zelf installeren? Doet de IT-afdeling dit voor ons? Is er een kans dat het installeren van net die ene update iets anders stuk maakt? Updates testen is een wezenlijk deel van de job, maar wie voert de testen uit? Don’t fix it if it ain’t broken. Niet?

 

Updates wanneer het jou uitkomt

Bij Allington vinden we dat een computer zo up-to-date mogelijk moet zijn, rekening houdend met de compatibiliteit tussen verschillende applicaties, en het functionele gebruik ervan. Een update die voor issues zorgt, gaan we bij voorkeur nog niet installeren. Wij volgen op welke updates er voor je toepassingen beschikbaar zijn, testen ze uit en zorgen er tenslotte voor dat ze geïnstalleerd worden op jouw computers. Bovendien doen we dit op het moment dat het voor jouw collega’s past. Na het beschikbaar stellen van een update volgen we op of deze effectief geïnstalleerd werd, of dat er zich toch een onverhoopt probleem voordeed. De interactieve rapportering overlopen we op geregelde tijdstippen met de klant, of de verantwoordelijke bij de klant.

ScreenshotApple

Ben ik up-to-date en beveiligd?

Dat blijkt uit de rapportering. In onderstaande afbeelding zien we een duidelijk overzicht van alle gewenste toepassingen. Welke versies zijn er momenteel in gebruik? Wie is al up-to-date en wie nog niet? Waar was er een issue en waar moeten we ingrijpen? Duidelijkheid troef. Ieder ‘vakje’ is een individuele computer. De verschillende kleuren geven de status van de installatie weer. Alle details zijn beschikbaar om snel en effectief te handelen.

OverzichtAppleComputerpark

 

Inzicht in de – voor jou relevante - parameters.

Naast de standaard rapportering die een overzicht toont van alle versies van en alle toepassingen die er in gebruik zijn, kunnen er ook andere parameters in kaart worden gebracht. Welke computers hebben al dan niet schijfencryptie geactiveerd? Wat is de conditie van de ingebouwde batterij? Zijn alle computers gekoppeld aan de gewenste servers of in het juiste domein? Hoeveel gebruikers zijn er ingelogd en beschikken ze al dan niet over administrator rechten? Er zijn tal van factoren waar je misschien inzicht in wil krijgen.

Wil jij ook computers die betrouwbaar, veilig en up-to-date zijn? Wil jij ook een interactieve weergave op de status van jouw computerpark?

Neem snel contact op!

Eerder verschenen

24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!