Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

De toekomst van USB-C

USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 

Hoewel dit in eerste instantie beperkingen lijken, zijn we ervan overtuigd dat het in de toekomst bevrijdend zal werken.

Ooit was er een generatie die in zijn auto audio cassettes had liggen om muziek te beluisteren. Later werden die vervangen door CD's. Maar de compartimenten in deuren en het dashboardkastje lag vol met cassettes en CD’s. Nu verbind ik mijn iPhone door middel van Bluetooth met de radio en beschik ik dankzij Apple Music of Spotify over zowat elk album, van elke artiest, op elk moment, zonder dat mijn auto er slordig  bij ligt. En dankzij streaming providers zoals Netflix, AppleTV, HBO,… hebben we geen kasten vol Dvd's en Blu-ray's meer nodig.

Niemand vindt verandering leuk, maar zodra we er in mee gaan, merken we vaak de voordelen en het gebruiksgemak.

 

De overgangsfase met adapters

Als USB-C de standaard wordt, dan zullen al snel USB sticks met een USB-C aansluiting ook de standaard worden. Ook monitoren worden vaker door middel van USB-C aangesloten. En verder zijn de meeste toestellen zoals printers, muizen en toetsenborden gewoon eenvoudiger in gebruik als je ze wireless kan verbinden (en opladen via USB-C).

Als je presentaties geeft herken je vast de VGA aansluiting nog wel. VGA voor beeld is al zo oud als PS2 voor muis en toetsenbord (wie kent dit nog?). De maximale resolutie die met een VGA aansluiting mogelijk is, is niet aangepast aan de resolutie van de huidige laptops en hun PowerPoint presentatie.

Maar er zijn gelukkig nog adapters (o.a. Dell, Satechi) die USB-C omzetten naar USB 3.0, VGA, HDMI, UTP, SD-Card,.. En al deze aansluitmogelijkheden zijn steeds vaker terug te vinden als 1 oplossing.

En binnenkort verbinden we allemaal draadloos. De technologie is reeds beschikbaar en wordt nu al vaak aangeboden in Smart TV's, digitale whiteboards, enz.

 

Conclusie:

Als alle fabrikanten het voorbeeld van Apple en Microsoft Surface volgen, dan verdienen ze voorlopig nog een extraatje aan accessoires, maar in de toekomst zullen alle toestellen eenvoudiger en vlotter aan te sluiten zijn en hoeven we slechts 1 kabel mee te nemen als we op reis gaan.

 

Eerder verschenen

3 sept, 2019

Microsoft OneDrive op Mac

Microsoft OneDrive is een applicatie met bijbehorende cloud opslag. Gebruik je Office 365 of Microsoft 365, dan heb je nagenoeg altijd OneDrive beschikbaar in jouw licentie.


20 aug, 2019

Lijkt je Mac steeds trager te worden?

We horen het wel vaker bij klanten: "Mijn Mac wordt precies een beetje trager". Hoewel het een subjectief gegeven is, zit er vaak toch een kern van waarheid in. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we ermee omgaan?


7 aug, 2019

Wat doet Apple om jouw Mac veilig te houden?

De laatste jaren worden we om de oren geslagen met woorden als malware, cryptolockers, virussen, phishing, … Data is tegenwoordig meer waard dan goud.


25 juli, 2019

Apple Mail als alternatief voor Microsoft Outlook

Microsoft heeft met haar Office365 een sterk pakket dat al geruime tijd voor Apple gebruikers beschikbaar is. Microsoft Outlook is vaak de toepassing die naar voor wordt geschoven voor het verwerken van je e-mails en het uitvoeren van andere taken. Apple Mail is een alternatieve oplossing met ook enkele sterke voordelen.


12 juli, 2019

Meten is weten. Wat is de status van mijn computerpark?

Wie de gespecialiseerde media volgt, weet dat er recent weer een aantal zogenaamde "zero-days" ontdekt zijn bij enkele populaire browsers. Een zero-day is een security probleem dat actief misbruikt wordt en waarvoor nog geen oplossing of patch beschikbaar is. 


3 juli, 2019

Systeembeheerders bereiden zich voor op de komst van macOS Catalina

De beta’s van macOS Catalina, of macOS 10.15, volgen elkaar snel op. Tijd dus voor Allington om aan de slag te gaan. Wat is er nieuw en waar gaan we, als systeembeheerder, rekening mee moeten houden in de toekomst?


5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.


8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.