Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

De toekomst van USB-C

USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 

Hoewel dit in eerste instantie beperkingen lijken, zijn we ervan overtuigd dat het in de toekomst bevrijdend zal werken.

Ooit was er een generatie die in zijn auto audio cassettes had liggen om muziek te beluisteren. Later werden die vervangen door CD's. Maar de compartimenten in deuren en het dashboardkastje lag vol met cassettes en CD’s. Nu verbind ik mijn iPhone door middel van Bluetooth met de radio en beschik ik dankzij Apple Music of Spotify over zowat elk album, van elke artiest, op elk moment, zonder dat mijn auto er slordig  bij ligt. En dankzij streaming providers zoals Netflix, AppleTV, HBO,… hebben we geen kasten vol Dvd's en Blu-ray's meer nodig.

Niemand vindt verandering leuk, maar zodra we er in mee gaan, merken we vaak de voordelen en het gebruiksgemak.

 

De overgangsfase met adapters

Als USB-C de standaard wordt, dan zullen al snel USB sticks met een USB-C aansluiting ook de standaard worden. Ook monitoren worden vaker door middel van USB-C aangesloten. En verder zijn de meeste toestellen zoals printers, muizen en toetsenborden gewoon eenvoudiger in gebruik als je ze wireless kan verbinden (en opladen via USB-C).

Als je presentaties geeft herken je vast de VGA aansluiting nog wel. VGA voor beeld is al zo oud als PS2 voor muis en toetsenbord (wie kent dit nog?). De maximale resolutie die met een VGA aansluiting mogelijk is, is niet aangepast aan de resolutie van de huidige laptops en hun PowerPoint presentatie.

Maar er zijn gelukkig nog adapters (o.a. Dell, Satechi) die USB-C omzetten naar USB 3.0, VGA, HDMI, UTP, SD-Card,.. En al deze aansluitmogelijkheden zijn steeds vaker terug te vinden als 1 oplossing.

En binnenkort verbinden we allemaal draadloos. De technologie is reeds beschikbaar en wordt nu al vaak aangeboden in Smart TV's, digitale whiteboards, enz.

 

Conclusie:

Als alle fabrikanten het voorbeeld van Apple en Microsoft Surface volgen, dan verdienen ze voorlopig nog een extraatje aan accessoires, maar in de toekomst zullen alle toestellen eenvoudiger en vlotter aan te sluiten zijn en hoeven we slechts 1 kabel mee te nemen als we op reis gaan.

 

Eerder verschenen

5 juni, 2019

Snel nieuwe Apple toestellen uitrollen met Apple Deployment

Elke IT-er zal zich wel herkennen in volgend scenario: morgen start een nieuwe collega en je werd zonet pas op de hoogte gebracht.


8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.


4 mrt, 2019

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.


18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.


9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.