Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Ernstig datalek bij Adobe: Waar moeten we op letten?

Adobe Datalek

Zaterdag 26 oktober 2019 werd bekend dat eerder deze maand een veiligheidslek werd ontdekt waarbij gegevens van Adobe gebruikers publiek beschikbaar waren. 

Het zou gaan om een database waarin persoonlijke gegevens van 7,5 miljoen Adobe Creative Cloud abonnees wordt bewaard. Ondertussen werd het lek gedicht maar het is niet bekend hoe lang de gegevens publiek beschikbaar waren.

 

Welke gegevens waren beschikbaar?

  • Het e-mailadres
  • Aanmaakdatum van het account
  • Welke Adobe producten in het abonnement werden opgenomen
  • De status van het abonnement
  • De status van de betalingen
  • Het member ID
  • Het land van de gebruiker
  • De laatste login datum
  • Of de gebruiker een Adobe werknemer is

 

Werd er financiële informatie gelekt?

Omdat voor zover bekend de database in kwestie geen login of financiële informatie bevat zoals VISA of andere creditcard gegevens, is er geen reden om over te gaan tot het blokkeren van betaalkaarten. Een extra controle van de uitgavestaat van deze kaarten is echter nooit een slecht idee. Merk je ongewone verrichtingen, neem dan onmiddellijk contact op met jouw financiële instelling of met Card Stop op het nummer 070 344 344.

 

Moeten we ons zorgen maken?

Op basis van de beschikbare gegevens is er geen reden tot paniek. Wel is een verhoogde waakzaamheid aan te raden. Er is misschien geen onmiddellijk dreiging om creatieve data te verliezen of financieel de dupe te worden, wel is door het lekken van de e-mailadressen een reële dreiging ontstaan. Kwaadwilligen zullen meer dan waarschijnlijk proberen (of reeds geprobeerd hebben) phishing aanvallen uit te voeren. Helaas is dit iets wat nog steeds te veel mensen treft.

 

Wat is phishing?

Phishing ("vissen of hengelen") is een vorm van internetfraude waarbij oplichters trachten door middel van valse e-mails en/of websites, nietsvermoedende gebruikers te lokken tot het ingeven van persoonlijk gegevens zoals inlog- en paswoordinformatie, of het invoeren van betaalgegevens. Deze e-mails en websites zijn vaak visueel niet te onderscheiden van legitieme varianten en hierdoor worden veel mensen misleid. Ook het adres van de frauderende websites is vaak bijna niet te onderscheiden van de officiële websites en er is vaak slechts 1 leesteken of karakter veranderd.

Belangrijk is dus dat je nooit klikt op de links aanwezig in deze mails maar gebruik maakt van de officiële gekende URL's. Vaak probeert men ook gebruikers in "de val te lokken" door valse boodschappen te gebruiken zoals een bericht dat hun abonnement weldra zal vervallen en hun data gewist wordt tenzij ze opnieuw inloggen om hun gegevens te valideren. Door middel van het creëren van een angstsfeer probeert men personen in de val te lokken. Men zal de lek van Adobe waarschijnlijk ook als excuus gebruiken om gebruikers te vragen opnieuw in te loggen en hun paswoord te veranderen door op de bijgeleverde link te klikken. Extra waakzaamheid is dus geboden wanneer je dergelijke mails ontvangt.

Ben jij slachtoffer geworden van internetfraude, leg dat altijd klacht neer bij politie. Verzamel steeds zoveel mogelijk bewijzen om jouw dossier aan te vullen.

Meer info? https://www.safeonweb.be

Wil je weten hoe eenvoudig jij om de tuin te leiden bent, doe dan hier de phishing test: https://www.safeonweb.be/nl/doe-de-phishingtest

Bron: https://thehackernews.com/2019/10/adobe-database-leaked.html

Eerder verschenen

31 jan, 2023

Hoe komt het dat macOS updates en upgrades zo “moeilijk” geworden zijn?

Het up-to-date houden van je Mac-vloot is tegenwoordig een andere aangelegenheid dan vroeger. Voordat macOS 12 uitkwam, konden we OTA-updates toepassen met behulp van .pkg-installers die we op de supportpagina's van Apple's website konden downloaden. We konden deze installeren via onze favoriete deployment tool en deze toewijzen aan groepen computers, waarna we klaar waren. 


24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers.