Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Terug op kantoor werken

Op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.

 

Nadat we enkele weken geleden met z’n allen hals over kop van thuis uit zijn beginnen werken, kunnen we nu gelukkig uitkijken naar het moment dat we terug naar kantoor mogen. De zogenaamde exit strategie is in volle voorbereiding en vanuit het standpunt van het bedrijf kunnen we spreken van een re-entry strategie.

Hygiëne zal een belangrijk aandachtspunt zijn, dat is al wel duidelijk, maar besteed jij ook voldoende aandacht aan de digitale hygiëne?

Als de beveiliging van jouw bedrijfsnetwerk vooral gericht is op perimeter security, zeg maar grenscontroles, hou er dan rekening mee dat de computers die de voorbije periode van thuis uit zijn gebruikt, besmet terug binnen kunnen komen. Kan je garanderen dat deze computers de afgelopen weken voldoende beveiligd en up-to-date waren? Zijn ze enkel voor professionele doeleinden gebruikt of ook voor andere zaken?

Perimeter security, bijvoorbeeld jouw firewall, gaat de communicatie tussen een besmette computer en jouw server niet inspecteren of beveiligen. Hierdoor heeft een besmette computer vrij spel binnen jouw bedrijfsnetwerk en kunnen andere computers en zelfs jouw servers aangetast worden.

Het laatste wat we nu nodig hebben is één of andere cryptolocker die al jouw bestanden gaat versleutelen, en om losgeld komt vragen, niet?

Samen met onze klanten hebben we al verschillende strategieën bedacht en uitgewerkt. Voor klanten waar de installatie en inrichting van de computers verregaand geautomatiseerd is, kiest men er soms voor om de computers te wissen voordat ze terug op het bedrijfsnetwerk worden toegelaten. Andere klanten kiezen er dan weer voor om de computers aan een grondige controle te onderwerpen en waar nodig te “ontsmetten”. Die laatste strategie is trouwens behoorlijk tijdrovend en vereist vaak ook manuele handelingen.

Misschien is dit de uitgelezen kans om ook jouw perimeter security om te vormen naar een slimmere aanpak of om de processen voor het installeren en inrichten van uw computers te automatiseren. Allington staat klaar om je hiermee te helpen.

Eerder verschenen

28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!


28 okt, 2019

Ernstig datalek bij Adobe: Waar moeten we op letten?

Zaterdag 26 oktober 2019 werd bekend dat eerder deze maand een veiligheidslek werd ontdekt waarbij gegevens van Adobe gebruikers publiek beschikbaar waren. 


14 okt, 2019

macOS Catalina: Are you ready?

Wat doe ik nu best, updaten of toch nog even de kat uit de boom kijken?