Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.

Hoe beter het onboarding proces wordt voorbereid en opgevolgd, hoe groter de kans dat hij of zij snel operationeel of rendabel zal worden binnen het bedrijf.

Het maken van een checklist is dan ook geen overbodige luxe. Het geeft je een leidraad om je goed voor te bereiden en helpt je om niet meer steeds opnieuw te moeten nadenken bij elke on-boarding. Grote ondernemingen kunnen op deze manier tijd besparen, kleine organisaties of organisaties waar minder frequent aangeworven wordt kunnen zich de schaamte van “oeps…vergeten” besparen.

Verschillende rollen bij het onboarding proces

Niet meer moeten nadenken over het laten bijmaken van een sleutel, de code van het gebouw (laten) programmeren, laptop bestellen, e-mailadres aanmaken, … bespaart je heel wat zorgen en tijd. Zo’n standaardprocedure of checklist is niet voor elke werknemer dezelfde, maar in grote lijnen kunnen we stellen dat de meeste profielen onder te brengen zijn in 4 tot 5 verschillende rollen.

Externe medewerkers hebben een auto, interne medewerkers niet. Budget kan verschillen tussen junior en senior. Grafische profielen werken met een Apple, administratieve profielen met een Windows machine.

Door dat overzichtelijke lijstje ben je altijd voorbereid op de onboarding van de nieuwe werknemer.

Wat met het nieuwe toestel?

Dezelfde filosofie kan je ook toepassen voor de installatie van de computer van jouw nieuwe medewerker. Voor Windows machines bestaan uiteraard ook geschikte tools maar bij Allington hebben we over de uitrol van jouw Mac’s reeds nagedacht en het ganse installatie proces voorbereid.

Managed by Allington werkt met vooraf gedefinieerde rollen. In principe maakt het aantal verschillende rollen of profielen binnen jouw organisatie niet uit voor ons. Echter in de praktijk merken wij dat dit bijna altijd terug te brengen is naar 4 tot 5 verschillende rollen.

Sales, Marketing, Design, Administratie, Directie bijvoorbeeld. Net zoals je onboarding checklist dus.

Op voorhand nadenken over de te gebruiken software per rol zorgt voor een vlottere en minder stressvolle uitrol van het nieuwe toestel.

En ben je toch vergeten om een toestel te bestellen voor je nieuwe medewerker? Loop snel naar je Apple dealer of bestel het online mits een kleine meerprijs wordt dat vandaag nog geleverd. Even het serienummer en de gevraagde rol doormailen naar Allington en wij installeren je toestel vanop afstand, zonder tussenkomst van IT.

Inloggen en starten maar!

Contacteer ons