Het belang van updates

Als updates niet nodig waren zouden ze niet bestaan. We weten dat ze belangrijk zijn maar wat zijn updates nu precies en waarom zijn ze frequenter dan vroeger?

Er bestaan 3 soorten updates:

  • Functionele updates
  • Bug Fixes
  • Security patches

Wat zijn Functionele updates?

Functionele updates zijn vernieuwingen of uitbreidingen aan een programma. Ze voegen nieuwe elementen toe. Ze tillen de gebruikerservaring naar een hoger niveau.

Wat zijn Bugfixes?

Bugfixes halen kleine programmatorische foutjes uit een programma. Een programma dat regelmatig vastloopt bij een bepaalde handeling kan via een bugfix hersteld worden.

Wat zijn Security patches?

Met Security patches gaan we beveiligingsgaten dichten. Zie het als ramen en deuren sluiten waarlangs inbrekers kunnen binnendringen.

Zijn er dan zo veel beveiligingsgaten?

In 2017 bracht Apple voor macOS Sierra 12 updates uit die in totaal meer dan 400 beveiligingslekken dichtten. Google Chrome dichtte dat jaar bijna evenveel lekken. In totaal mag je rekenen dat er elk jaar opnieuw voor je Operating Systeem, je browser en je belangrijkste internet plugins een 2000-tal beveiligingsgaten gedicht worden! 2000 ramen en deuren waarlangs inbrekers binnen kunnen.

Hoe weet je dat je beveiligingslekken hebt?

Eigenlijk kan je ze zelf niet echt zien. De grote leveranciers huren ethische hackers in om op zoek te gaan naar deze lekken. Op deze manier kunnen de fabrikanten van software nieuwe updates uitbrengen voordat “inbrekers” deze lekken ontdekt hebben. De meeste lekken worden immers gepubliceerd op speciale websites. Dus zodra een lek bekend is kan je maar beter zo snel mogelijk je lek dichtten doormiddel van updates.

Hoe weet ik of ik de laatste updates heb?

Door automatische updates aan te zetten. Je Mac zal dan zelf regelmatig checken of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor je OS, Browsers, plug-ins en software. Het is dan ook belangrijk dat je deze uitvoert als je de melding krijgt en niet eeuwig op uitstellen klikt. Je systeem is op dat moment namelijk erg vatbaar wat die leks zijn gepubliceerd op speciale websites en de zwakheden van je systeem zijn dus gekend.

Wat als ik een gans park moet onderhouden en niet wil afhangen van het woord van mijn collega’s?

Met Managed By Allington zorgen wij voor de updates vanuit een centrale plek. Alle toestellen die hierop aangesloten zijn krijgen de klaargemaakte updates automatisch op de achtergrond gepushed zodra zij een internetverbinding hebben. Zo ben je zeker dat iedereen steeds op tegelijkertijd op de juiste versie zit. Dat is toch weeral een zorg minder!

Contacteer ons