macOS Catalina: Are you ready?

Wat doe ik nu best, updaten of toch nog even de kat uit de boom kijken?

Jullie zullen het vast reeds vernomen hebben: Apple lanceerde vorige week met trots een nieuwe versie van hun besturingssysteem macOS Catalina (10.15), de opvolger van macOS Mojave (10.14). Misschien is één van de belangrijkste nieuwe features wel de mogelijkheid om een iPad te gebruiken als schermuitbreiding en invoerapparaat. Een gegeerde functionaliteit met name in de creatieve sector.

Ook onder de motorkap zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is macOS Catalina het eerste besturingssysteem van een nieuwe generatie die het niet langer toelaat om 32-bit toepassingen te gebruiken. Ook moeten alle programma’s die niet via de AppStore worden geïnstalleerd, gevalideerd worden door Apple. Het verstrengen van de “Gatekeeper” regels moet het vertrouwen bij de gebruiker verhogen door ervoor te zorgen dat elke gebruikte applicatie, ongeacht de oorsprong, veilig is.

En net die belangrijke wijzigingen vragen toch ook extra aandacht van de gebruiker. Voor wie rekent op de beschikbaarheid van bestaande applicaties, oplossingen, workflows of scripts, is het blindelings upgraden de minst aangewezen optie. De mogelijkheid bestaat immers dat deze niet langer zullen werken. Ook partners en softwareontwikkelaars sturen tegenstrijdige berichten de wereld in. Enerzijds worden er met het nodige tromgeroffel nieuwe functionaliteiten aangekondigd, anderzijds volgen vaak net bij diezelfde leveranciers waarschuwingen over openstaande issues of bugs, en wordt aangedrongen op het uitstellen van een migratie.

Allington heeft in het waarborgen van bedrijfszekerheid meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd. Door gebruik te maken van gespecialiseerde toepassingen kunnen we gedetailleerde analyses uitvoeren om systemen te valideren. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Voor computers die via Managed by Allington voorzien worden van software en de juiste configuratie, is er zelfs voorzien dat macOS Catalina installeren niet mogelijk is, zolang er toepassingen gebruikt worden die niet compatibel zijn of waarvan er gekende openstaande bugs zijn.

Wil je er meer over weten of wil je jouw computers ook slim laten omgaan met updates, aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen jullie graag verder!

Contacteer ons