Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?

Apple Business Manager en Apple School Manager

Apple heeft enkele jaren geleden Apple Business Manager (ABM) en Apple School Manager (ASM) beschikbaar gesteld in onze regio. Deze gratis tools kunnen je leven als systeembeheerder aanzienlijk vereenvoudigen. Dus zeker de moeite waard om ze even van dichterbij te bekijken!

ABM en ASM zorgen ervoor dat je Apple toestel, dus zowel je MacBook, iMac, iPad of iPhone, automatisch verbinding maakt met je MDM-server. Via de MDM-server geef je vervolgens vooraf gedefinieerde instructies zodat de apparaten zich instellen zodat je collega – die het apparaat uiteindelijk gaat gebruiken – er eenvoudig mee aan de slag kan. Een populaire MDM-aanbieder vat het als volgt samen :

“Stap één, open de doos. Stap twee, start je toestel op. Stap drie, er is geen stap drie!”

En daar gaat het over: de zaken automatiseren om zo een consistent eindresultaat te bereiken. Niet enkel het aanreiken van een “time saver” voor je IT’ers, maar de tools voorzien waardoor collega’s over de mogelijkheid beschikken zich te concentreren op hun kerntaken om het doel zo efficiënt mogelijk te bereiken.

Up-to-date houden toepassingen

Nu we al een tijdje van thuis uit aan de slag zijn, en we dat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even gaan moeten volhouden, wordt het misschien tijd om ook de achterliggende processen onder de loep te nemen. We denken dan aan zaken zoals het up-to-date houden van toepassingen en het aanpassen van bestaande configuraties aan eender welke nieuwe norm.

We merken ook dat thuiswerkers terughoudender zijn om contact op te nemen met ondersteunende diensten wanneer het gaat over kleine frustraties. Als er dan nog eens één dag vanop kantoor gewerkt wordt, komen die 101 “minor issues” plots op tafel.

Om het kort samen te vatten: met de hulp van volgende principes en/of tools ben je gewapend om ook deze uitdagingen aan te gaan.

  • Maak gebruik van ABM of ASM. Maak een account aan op https://business.apple.com of https://school.apple.com en neem contact op met je Apple reseller of verkooppunt om je aankopen te laten koppelen aan je account.
  • Kies een MDM-server die publiek benaderbaar is. Dat kan een aanbieder zijn die via een cloud model de toepassing aanbiedt, of je kan zelf de nodige tools installeren op een publiek beschikbare server. Welke MDM-server voor jouw omgeving het meest aangewezen is, kunnen we je adviseren na een eerste kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op!
  • Kies een remote supportoplossing in het genre van TeamViewer of AnyDesk. Deze genieten de voorkeur aangezien ze ook zonder VPN werken.

Vervolgens kan je met de gekozen tools aan de slag. Denk eerst na over hoe je fundamenten moeten worden vormgegeven en start pas nadien met de gekozen oplossing te bouwen. Heb je tijdens één of meerdere stappen hulp nodig, aarzel dan niet om ons in te schakelen. Allington beschikt over ruime, praktische ervaring met een 5-tal populaire MDM-oplossingen en helpt honderden bedrijven en instellingen hun doelstellingen te bereiken door te adviseren, te trainen of ze te ondersteunen bij de implementatie.

Contacteer ons