Bank van Breda

Bank Van Breda

Beheer van Windows machines wordt uitgebreid naar het Mac platform

Vanuit de iOS development afdeling binnen Bank van Breda ontstaat de vraag om een Mac integratieproject op te starten. Dit project start kleinschalig, een 20-tal systemen, maar moet op termijn schaalbaar zijn naar een 100-tal systemen. De ervaring die reeds aanwezig is voor het beheer van Windows machines wordt uitgebreid naar het Mac platform.

De uitdaging

Vanuit de iOS development afdeling binnen Bank Van Breda ontstaat de vraag om een Mac integratieproject op te starten. Dit project start kleinschalig, een 20-tal systemen, maar moet op termijn schaalbaar zijn naar een 100-tal systemen. De ervaring die reeds aanwezig is voor het beheer van Windows machines wordt uitgebreid naar het Mac platform. Op het moment van deze vraag is er intern onvoldoende kennis aanwezig om een duidelijke scope voor dit project af te bakenen. Hoe worden de Mac’s ingezet? Welke processen worden op deze toestellen gebruikt? Welke toestellen worden beheerd door de eindgebruiker? En welke onder het beheer van IT? Uiteraard al deze vragen met een nadruk op zeer hoge security eisen.

De oplossing

Intern bij Informatica Van Breda organiseerde Allington met één van haar specialisten een workshop. De verschillende tools en methoden om macOS clients te beheren, kwamen aan bod. Aspecten zoals Anti-virus, Anti-malware, firewallbeheer, disk encryptie, remote network acces, VPN werden uitgebreid besproken. Daarna werd samen het centrale beheer van netwerkinstellingen (Wi-Fi, ethernet en een switching-client zodat beiden nooit samen actief kunnen zijn), als de integratie van Mac in de serveromgeving onder de loep genomen. Verder werden inzichten gedeeld naar het opzetten van een Mac Client Management Framework, de mogelijkheden naar licentie- en hardware asset management en de verschillende stappen in dit proces besproken.
 
Het inzicht in de technische mogelijkheden zorgde voor een duidelijke scope van het project. Informatica Van Breda vond in Allington dé partner die hen mee begeleidde naar de technische realisatie van het project. Allington zette een ‘client management framework’ op, waarbij verschillende puzzelstukken werden aangeleverd om alle mogelijke combinaties van OSX configuraties te kunnen afleveren aan de eindgebruikers. Daarnaast werden de mensen van Informatica van Breda opgeleid om dit systeem te gebruiken en te onderhouden.

Ook een uitdaging voor ons team?