Promobuild

Een Apple integratie in Windows netwerken was nog nooit zo makkelijk

Het scenario komt je waarschijnlijk wel bekend voor: plots wordt er een software update opgedrongen die impact creëert op andere software of een bepaalde leverancier van SaaS of Cloud software, zorgt er met een update voor dat je systemen plots niet meer (naar behoren) werken.

De uitdaging

“Groot onderhoud” vanuit de cloud.

Vroeger bepaalde je zelf wanneer je welke updates doorvoerde. Er was tijd om alles voor te bereiden, uit te testen en als je er echt klaar voor dacht te zijn, zette je de stap. Doordat meer en meer applicaties als een subscription model aangeboden worden (Adobe CC, Office 365…),  bepaal je nu niet langer zelf wanneer je de laatste updates installeert. Het wordt alsmaar belangrijker om mee ze zijn, want enkel zo voorkom je compatibiliteits- en security issues.
 
Ook bij Promobuild drong er zich een groot onderhoud op. De aanleiding daarvan was een compatibiliteits issue met Office 365 en de oudere computers die nog op een verouderde versie van macOS draaiden. In plaats van alles éénmalig weer op punt te zetten, opteerde Bea Geerinckx, CEO van Promobuild, ervoor om mee in het project ‘managed by Allington’ te stappen. Een systeem dat ervoor zorgt dat je computer steeds mee is met de laatste (security) updates voor macOS, maar ook voor de meest vatbare applicaties zoals FlashPlayer, Java Plug-ins, browsers, enzoverder.

Ook wordt alle bedrijfskritische software zoals de tools voor projectopvolging, boekhouding en productiviteit verder systematisch mee onderhouden. Het onderhoud gaat trouwens verder dan het installeren van updates. De tools worden uitgebreid op onderlinge compatibiliteit getest, alvorens ze worden geïnstalleerd.  

“In plaats van één keer per jaar alle nodige updates uit te voeren in een grote sprong, gaan we nu over op dagdagelijks beheer. Daardoor zijn er meer kleine updates die snel geïnstalleerd zijn en ‘makkelijk verteerbaar’ zijn voor onze collega’s.”

Het resultaat

“In plaats van één keer per jaar alle nodige updates uit te voeren in een grote sprong, gaan we nu over op dagdagelijks beheer,” weet Bea Geerinckx. “Daardoor zijn er meer kleine updates die snel geïnstalleerd zijn en ‘makkelijk verteerbaar’ zijn voor onze collega’s. Computers die op die momenten offline zijn, bijvoorbeeld door vakantie, halen de gemiste updates in van zodra de computer terug online is.


Ten slotte hoort er bij een proper onderhouden computerpark, een duidelijke communicatie. Iedere update, hoe klein ook, wordt steeds enkele dagen op voorhand aangekondigd, inclusief tijdstip van installatie, eventuele impact voor onze gebruikers , enzoverder”, aldus Bea Geerinckx, CEO van Promobuild.

Ook een uitdaging voor ons team?