Samurai at work

Samurai at Work

Sneller updates zonder enige obstakels

De consultants van Samurai at Work zitten meestal bij hun klanten te werken. In de bestaande ICT-infrastructuur zaten zowat alle services op interne servers, achter een beveiligde VPN-verbinding en dat vormde een groot probleem. Allington werd om advies gevraagd.

Herziening IT infrastructuur & manier van werken

Vandaag wordt de fileserver aangeboden op kantoor én vanop afstand, achter een nieuwe state-of-the-art VPN verbinding. Deze werkt op een snelle glasvezelverbinding zodat er een aangename werksnelheid is. De VPN zorgt daarbovenop voor makkelijke, doch beveiligde communicatie. Andere tools werden gemigreerd naar SaaS oplossingen. De gebruikers werden begeleid in de overstap en werden ook achteraf van ondersteuning voorzien.

Verhuis

De bovenstaande herziening gebeurde deels als voorbereiding op een verhuis die er toen zat aan te komen. Ondertussen is deze verhuis achter de rug en een mooi strak kantoor met veel licht en open ruimtes vormt nu de nieuwe basis voor Samurai at Work. In het nieuwe kantoor was er een hoog performante internetverbinding nodig met een even performante beveiliging. Die snelle internetverbinding vereiste dan weer een snelle, betrouwbare en veilige Wi-Fi verbinding.

Client management

Voorheen werden enkele keren per jaar, in het weekend, de laptops achtergelaten op kantoor. Tijdens dat weekend werden de nodige updates geïnstalleerd, onderhoud van de laptops uitgevoerd, enzoverder. Organisatorisch was dit altijd een hele uitdaging. Vandaag de dag biedt Allington het dagelijkse beheer, de security updates, de installaties en het onderhoud van applicaties aan vanuit de Cloud. Het binnenbrengen van laptops en de dure werkuren tijdens het weekend zijn helemaal verleden tijd. Er wordt korter op de bal gespeeld door de updates veel sneller te installeren zonder dat de gebruikers er last van hebben of hun werk voor een langere periode moeten onderbreken. De klant krijgt zo een helder overzicht van de status van haar computerpark en zal steeds op tijd geïnformeerd worden welke updates op welk moment geïnstalleerd zullen worden.

Ook een uitdaging voor ons team?