Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen?

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen? Vrijheid in het kiezen van zijn/haar applicaties want niet iedereen gebruikt dezelfde software. 

Zelfs in een grafische afdeling moet er wat applicaties betreft een verschil gemaakt worden tussen een fotograaf, een designer of een marketeer. 

Hoe pak je deze uitdaging aan? 

Met een Device Management tool. Dit is de tool die het eigenlijke werk gaat uitvoeren en waarmee jouw Apple toestellen communiceren en instructies ontvangen en ondersteunen. Het is dus belangrijk om de juiste keuzes te maken op dit vlak. Bied je deze dienst aan vanop een eigen server, of maken we gebruik van een cloud dienst. Het hebben van een tool is niet voldoende. De tool op zich moet ook gebruikt én onderhouden worden. Als er geen managementtool wordt gebruikt moeten de software en hun updates manueel op alle toestellen worden uitgevoerd. Dit gebeurt gewoonlijk wel voor de applicaties en het OS - voor de rest heeft men er geen zicht op,...  

(De tijdsbesteding van mensen bij klanten die manueel updates uitvoeren of systemen bijwerken wordt vaak onderschat en loopt heel sterk uiteen)  

 

Waar moet ik rekening mee houden bij een Device Management tool? 

Cruciaal in het evalueren van Apple Management oplossing is:  

  • De tijdsbesteding van mensen die men hiervoor vrijmaakt.  
  • De continuïteit die men als organisatie wil nastreven om de systemen (ook op cruciale momenten) up to date te houden.  
  • De knowhow en kennisopbouw van mensen die de verantwoordelijkheid opnemen naar het security en onderhoudsaspect van de opgenomen systemen. 
    (kennisopbouw wordt best gedeeld over meerdere mensen om de continuïteit te garanderen)  
  • De kosten van een deploymenttool  
  • Infrastructuur  
  • Het onderhoud en ‘up-to-date’ houden van de gekozen infrastructuur.  

 

Klinkt complex. 

Dat is het ook, daarom biedt Allington een service aan waarmee je al deze zorgen aanpakt: 'Managed by Allington'. 

De aanpak en visie van Allington verschilt van deze van andere aanbieders van client-management tools. Allington streeft naar een gewenst resultaat, eerder dan naar een technische implementatie van een of andere tool.  

Het uitgangspunt voor Allington is dat de systemen in een B2B omgeving altijd ‘up-to-date’ en beveiligd moeten zijn. De investering in deploymenttools alleen is niet voldoende om dit resultaat te bereiken.  

Het belang van security updates- en patch management is ondertussen (hopelijk) genoegzaam bekend, hierover gaan we niet uitweiden. Er moeten specialisten worden opgeleid en vrijgemaakt die te allen tijde beschikbaar moeten zijn en een verantwoordelijkheid opnemen naar het security en onderhoudsaspect van de opgenomen systemen.  

Om continuïteit na te streven wordt getracht deze niche kennis te ontdubbelen  

Dit laatste aspect is niet altijd haalbaar in elke bedrijfsomgeving, hierop biedt het ‘Managed by Allington’ concept een oplossing.  

 

Wat is Managed by Allington? 

Managed by Allington is een oplossing waarmee je jouw systemen up-to-date houdt, zonder dat je ernaar moet omkijken. Managed by Allington maakt gebruik van endpoint security tools en technieken.  

Aangezien het om een managed service gaat, is het voor de klant niet nodig om te investeren in tools en de “kennis en kunde” om de gekozen tools te bedienen.  

Niet alleen de systemen kunnen met Managed by Allington up-to-date gehouden worden, ook de gekozen bedrijfssoftware kan automatisch beheerd, geïnstalleerd en ge-update worden. Het beheren van deze software beperkt zich niet tot het installeren en updaten ervan, de applicaties kunnen ook van de toestellen verwijderd worden indien nodig. Het systeem laat tevens ‘self-healing’ toe.  

Als een beheerde applicatie zich niet meer in de afgesproken status bevindt, (er is bijvoorbeeld een update geïnstalleerd door de gebruiker, of de applicatie is beschadigd) – wordt dit automatisch gecorrigeerd.  Door het gebruik van MBA is het mogelijk een organisatie te transformeren van een reactieve naar een proactieve ondersteuning van gebruikers. Alle versies zijn overal dezelfde en up-to-date. 

Meer informatie over Managed by Allington?

Eerder verschenen

8 apr, 2019

Hoe test ik nieuwe software op mijn Mac?

Je kent dat wel, de marketingafdeling wil een nieuwe versie van Adobe Creative Cloud of je wil de ganse firma laten overstappen op de laatste versie van Microsoft Office. Je wil dit natuurlijk goed aanpakken want als de nieuwe release niet voldoet aan de verwachtingen hoe schakel je dan terug?


21 mrt, 2019

De toekomst van USB-C

Een domme keuze of is Apple pionier?

Apple kiest voor haar MacBook (Pro) resoluut voor USB-C technologie. Een vreemde, en volgens sommigen een egoïstische keuze, maar volgens Apple een weloverwogen beslissing om plaats te besparen. 


8 mrt, 2019

Beveiligingslek Google Chrome-browser

De populaire browser Google Chrome bevat een ernstig beveiligingslek. Er wordt aangeraden door Google om de Chrome browser zo snel mogelijk te voorzien van de laatste versie.


4 mrt, 2019

Office 365 en Mac

Werken met een iMac of Macbook Pro is voor velen een droom. Onderzoek wijst uit dat de meeste werknemers met een Apple device zouden werken als ze de keuze kregen. En volgens Google dragen werknemers meer zorg voor hun toestel als ze het zelf mochten kiezen.


18 feb, 2019

Hoe beheer jij je Apple computerpark?

Het beheren van een Apple computerpark is niet evident. Je moet rekening houden met verschillende zaken om een optimaal beheer te garanderen.


14 feb, 2019

Bezoek ons op Infosecurity.be

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo zijn dé vakbeurzen op het gebied van IT-security, datamanagement en cloudoplossingen voor IT-managers en IT-professionals.


31 jan, 2019

Een nieuwe medewerker, ben je voorbereid of krijg je al stress?

Je hebt heel wat tijd en moeite gestopt in het zoeken en selecteren van de juiste kandidaat. Nu deze aangeworven is kan je maar beter zorgen dat hij of zij optimaal ingewerkt wordt.


9 jan, 2019

Back-up voor jouw Apple, waarom eigenlijk? En hoe?

Iedereen hamert wel eens op het belang van een goede back-up. Maar hoe pak je dat aan?


11 dec, 2018

Hoe bouw ik een VPN-verbinding voor Mac op?

Een VPN-verbinding voor Mac of Virtual Private Network is een beveiligde netwerkverbinding tussen één of meerdere (bedrijfs-) locaties. Je kan vanop de ene locatie gebruik maken van de diensten die zich op een andere locatie bevinden.


6 dec, 2018

Belangrijke update voor Adobe FlashPlayer

Op 5 december 2018 stuurde Adobe een security bulletin de wereld in omtrent een zogenaamde critical vulnerability in de huidige versie van Adobe FlashPlayer.