Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen?

Apple Management, hoe beheer ik nu Macs met verschillende profielen? Vrijheid in het kiezen van zijn/haar applicaties want niet iedereen gebruikt dezelfde software. 

Zelfs in een grafische afdeling moet er wat applicaties betreft een verschil gemaakt worden tussen een fotograaf, een designer of een marketeer. 

Hoe pak je deze uitdaging aan? 

Met een Device Management tool. Dit is de tool die het eigenlijke werk gaat uitvoeren en waarmee jouw Apple toestellen communiceren en instructies ontvangen en ondersteunen. Het is dus belangrijk om de juiste keuzes te maken op dit vlak. Bied je deze dienst aan vanop een eigen server, of maken we gebruik van een cloud dienst. Het hebben van een tool is niet voldoende. De tool op zich moet ook gebruikt én onderhouden worden. Als er geen managementtool wordt gebruikt moeten de software en hun updates manueel op alle toestellen worden uitgevoerd. Dit gebeurt gewoonlijk wel voor de applicaties en het OS - voor de rest heeft men er geen zicht op,...  

(De tijdsbesteding van mensen bij klanten die manueel updates uitvoeren of systemen bijwerken wordt vaak onderschat en loopt heel sterk uiteen)  

 

Waar moet ik rekening mee houden bij een Device Management tool? 

Cruciaal in het evalueren van Apple Management oplossing is:  

  • De tijdsbesteding van mensen die men hiervoor vrijmaakt.  
  • De continuïteit die men als organisatie wil nastreven om de systemen (ook op cruciale momenten) up to date te houden.  
  • De knowhow en kennisopbouw van mensen die de verantwoordelijkheid opnemen naar het security en onderhoudsaspect van de opgenomen systemen. 
    (kennisopbouw wordt best gedeeld over meerdere mensen om de continuïteit te garanderen)  
  • De kosten van een deploymenttool  
  • Infrastructuur  
  • Het onderhoud en ‘up-to-date’ houden van de gekozen infrastructuur.  

 

Klinkt complex. 

Dat is het ook, daarom biedt Allington een service aan waarmee je al deze zorgen aanpakt: 'Managed by Allington'. 

De aanpak en visie van Allington verschilt van deze van andere aanbieders van client-management tools. Allington streeft naar een gewenst resultaat, eerder dan naar een technische implementatie van een of andere tool.  

Het uitgangspunt voor Allington is dat de systemen in een B2B omgeving altijd ‘up-to-date’ en beveiligd moeten zijn. De investering in deploymenttools alleen is niet voldoende om dit resultaat te bereiken.  

Het belang van security updates- en patch management is ondertussen (hopelijk) genoegzaam bekend, hierover gaan we niet uitweiden. Er moeten specialisten worden opgeleid en vrijgemaakt die te allen tijde beschikbaar moeten zijn en een verantwoordelijkheid opnemen naar het security en onderhoudsaspect van de opgenomen systemen.  

Om continuïteit na te streven wordt getracht deze niche kennis te ontdubbelen  

Dit laatste aspect is niet altijd haalbaar in elke bedrijfsomgeving, hierop biedt het ‘Managed by Allington’ concept een oplossing.  

 

Wat is Managed by Allington? 

Managed by Allington is een oplossing waarmee je jouw systemen up-to-date houdt, zonder dat je ernaar moet omkijken. Managed by Allington maakt gebruik van endpoint security tools en technieken.  

Aangezien het om een managed service gaat, is het voor de klant niet nodig om te investeren in tools en de “kennis en kunde” om de gekozen tools te bedienen.  

Niet alleen de systemen kunnen met Managed by Allington up-to-date gehouden worden, ook de gekozen bedrijfssoftware kan automatisch beheerd, geïnstalleerd en ge-update worden. Het beheren van deze software beperkt zich niet tot het installeren en updaten ervan, de applicaties kunnen ook van de toestellen verwijderd worden indien nodig. Het systeem laat tevens ‘self-healing’ toe.  

Als een beheerde applicatie zich niet meer in de afgesproken status bevindt, (er is bijvoorbeeld een update geïnstalleerd door de gebruiker, of de applicatie is beschadigd) – wordt dit automatisch gecorrigeerd.  Door het gebruik van MBA is het mogelijk een organisatie te transformeren van een reactieve naar een proactieve ondersteuning van gebruikers. Alle versies zijn overal dezelfde en up-to-date. 

Meer informatie over Managed by Allington?

Eerder verschenen

24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers. 


31 okt, 2019

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!