KDG

Karel de Grote Hogeschool

Groeiende complexiteit van het beheer van honderden Apples bij KDG

KdG beschikt voor haar opleidingen over enkele honderden Apple computers. Ook verschillende medewerkers werken met een MacBook. De installatie en het onderhoud van deze computers werd in het verleden door KdG medewerkers uitgevoerd. Doordat de configuratie van de Apple computers steeds uitgebreider en complexer werd, zocht KdG hulp.

In overleg met Allington wisten de KdG medewerkers een duidelijke wishlist voor te leggen:

  • Centraal beheer van alle toestellen
  • Automatische installatie van updatesen nieuwe applicaties
  • Automatisch status herstel van de beheerde software
  • Versiebeheer van applicaties
  • Geen CAPEX investeringen

Volledige ontzorging, dankzij MBA Managed Services

Door hun jarenlange ervaring en de doorgedreven kennis waarover Allington als Apple Authorised Training Partner beschikt, kon er een gepaste oplossing aangeboden worden. Die oplossing luistert naar de naam MBA, Managed By Allington.

Manu Ketelslegers, Apple Specialist Allington:

“MBA is een managed service die zorgt voor het vlot en automatisch installeren van toestellen, functionele en security updates en herstellen van defecte software zonder tussenkomst van IT. MBA heeft bovendien een zeer transparante prijsstructuur. Dit beantwoorde precies aan de noden en wensen van KdG.”

Alle Apple computers werden gekoppeld aan MBA, waardoor ze automatisch van de juiste software en configuratie werden voorzien. Daarmee was de kous natuurlijk niet af. Er worden namelijk heel frequent updates uitgebracht voor de gebruikte toepassingen en ook de configuratie dient geregeld bijgesteld te worden. Denk bijvoorbeeld aan security updates en nieuwere, scherpere beveiligingsmaatregelen.

Computers worden dus niet alleen geïnstalleerd. Belangrijker is dat ze ook proactief worden onderhouden. Computers die zich niet in de afgesproken status bevinden, worden overigens automatisch gerepareerd. Dit alleen al resulteert in minder support issues en KdG medewerkers en studenten ondervinden geen hinder van storingen.

MBA, dat betekent ook een doordachte aanpak

MBA Managed Services zijn onderbouwd met een goed doordacht en systematisch plan van aanpak. Dat is ook nodig, als we spreken over het beheer van een vloot van honderden toestellen, zoals bij KdG.

Die gestructureerde aanpak start met een duidelijke van de noden. Op basis van Best Practices wordt er een strategie uitgebouwd om de doelstellingen te bereiken. Daarin beschrijft Allington duidelijk welke methodologie gevolgd wordt voor de opvolging van de rollen, hardware enrollment en upgrades/updates van software.

Sven Kluppels van KdG:

“We zijn heel tevreden over Allington, zowel over hun MBA oplossing als over de manier waarop ze werken. Hun gestructureerde aanpak getuigt van veel ervaring en diepgaande kennis. Het meest waardevolle daarbij is ongetwijfeld de aandacht van Allington voor een grondige behoefteanalyse. Daardoor wisten ze hun gestructureerde aanpak precies af te stemmen op onze processen en werkmethoden.”

Uiteindelijk heeft KdG minder zorgen met betrekking tot het beheer van alle Apple toestellen. Toch blijft Allington ook na de migratie naar MBA Managed Services transparant. Door middel van een consistente rapportering kan KdG de status van de machines nagaan, en op deze manier de resultaten van de MBA Managed Services opvolgen. 

Altijd up-to-date zonder onverwachte kosten

Met de MBA Managed Services van Allington koopt KdG vertrouwen. Vertrouwen in een goed beheerd en onderhouden vloot van Apple toestellen. KdG hoeft daarvoor zelf niet te investeren in kennis en kunde. Die is inbegrepen in de MBA Managed Services.

De MBA overeenkomst is heel duidelijk en stelt KdG nooit voor onverwachte kosten. Met MBA Managed Services wordt steeds aan een vastgestelde all-in pricing gewerkt, op maat van de behoeften. Er worden dus geen extra kosten aangerekend in piekmomenten, zoals voor KdG bijvoorbeeld typisch de examenperiodes. Er is ook geen sprake van tarifering per uur voor specifieke interventies.

Met MBA Managed Services krijgt KdG een verzekerd resultaat aan een vooropgestelde prijs, zonder verrassingen of kleine lettertjes.

Ook een uitdaging voor ons team?