Support
Contacteer onze helpdesk

Elke werkdag: 9:00 - 17:00

Hulp nodig?

Download onze software voor hulp op afstand:

Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?

Beheerde Macs nodig

Een Mac is toch super simpel! Uitpakken, aanzetten, software installeren en werken. Dat klopt. Als we spreken over een eigen toestel, dan werkt deze aanpak prima. Is het toestel echter eigendom van je werkgever, dan moet je toch even opletten!

Activation lock

"Activation lock" is een functionaliteit die we al langer kennen in de iOS en iPadOS wereld. Je bent ingelogd met je AppleID en het apparaat werd daaraan gekoppeld. Er zijn nog enkele bijkomende voorwaarden, maar die leiden ons te ver voor dit stuk.

Zou op een later moment je toestel gestolen worden, dan kan het niet opnieuw in gebruik worden genomen zonder dat de “nieuwe gebruiker” je AppleID en het bijbehorende paswoord kent. Een prima beveiliging en een effectieve maatregel om diefstal van je iPhone of iPad te ontmoedigen. Activation lock is nu ook beschikbaar op je Mac.

 

MDM, van luxe naar noodzaak

MDM, in het Apple ecosysteem een acroniem voor Mobile Device Management, kan ervoor zorgen dat je als rechtmatige eigenaar van een Mac, de activation lock kan “clearen”. Met andere woorden, je kan een toestel dat vraagt om unlocked te worden door de vorige gebruiker, toch nog unlocken mits je je voorzorgsmaatregelen genomen hebt in de vorm van MDM enrollment. Je computer moest dus al met je MDM-server praten en een zogenaamde Activation Lock Bypass Code doorgeven aan je MDM-server. Enkel op die manier kan je nog toegang krijgen tot je toestel.

 

Volgende stappen

Ben je niet zeker of je toestellen in Activation Lock zitten (of gaan zitten in de toekomst)? Wil je je investering beschermen, of vereist je beleid dat je als organisatie al dan niet toegang moet kunnen krijgen tot data na het vertrek of ongeluk van een medewerker? Zorg dan zeker dat je je voorzorgen neemt en je toestel koppelt met één van de vele mogelijke MDM-oplossingen. Verifieer zeker of je gekozen MDM-oplossing beschikt over de mogelijkheid om de nodige Activation Lock Bypass Code te verzamelen en op een veilige manier op te slaan. Hulp nodig of eens van gedachten wisselen?

Neem contact met ons op.

Eerder verschenen

31 jan, 2023

Hoe komt het dat macOS updates en upgrades zo “moeilijk” geworden zijn?

Het up-to-date houden van je Mac-vloot is tegenwoordig een andere aangelegenheid dan vroeger. Voordat macOS 12 uitkwam, konden we OTA-updates toepassen met behulp van .pkg-installers die we op de supportpagina's van Apple's website konden downloaden. We konden deze installeren via onze favoriete deployment tool en deze toewijzen aan groepen computers, waarna we klaar waren. 


24 mrt, 2021

“Tsunami van cyberaanvallen”… Heb jij je risico analyse gemaakt?

“Cybersecuritycentrum luidt noodklok over 'tsunami aan cyberaanvallen'”, lees je ’s ochtends in de krant.

Je vraagt je af of je je hier als bedrijfsleider zorgen over moet maken. Je bedrijfsnetwerk schuilt achter een firewall en op al je clients draait wellicht anti-virus software. Nietwaar? Maar wat betekent al die drukte in de media toch? De bedrijven die gehackt werden zullen toch ook wel anti-virus software geïnstalleerd hebben? Toch?


2 feb, 2021

Help! De marketingafdeling wil met een Mac aan de slag

Dat Apple apparaten al lang populair zijn bij creatievelingen is niet nieuw. Vandaag horen we de vraag naar MacBooks, iMacs of iPads ook in andere afdelingen weerklinken. Moeilijk, onmogelijk of een fluitje van een cent?


28 juli, 2020

Software installeren en onderhouden voor thuiswerkers

Of het nu gaat over het ter beschikking stellen van nieuwe devices of het onderhouden van je bestaande computerpark, sinds het thuiswerken zijn er enkele zaken fundamenteel veranderd. Recent werden weer enkele gevaarlijke security gaten gedicht in populaire softwareoplossingen in bedrijven. Hoe zijn we zeker dat onze vloot up-to-date en beveiligd blijft?


29 apr, 2020

Terug op kantoor werken

Binnenkort mogen we terug vanop kantoor werken. Niet alleen social distancing is dan belangrijk maar ook digitale hygiëne is een aandachtspunt.


23 mrt, 2020

Let bij thuiswerken op met gratis chat-, meet- en clouddiensten

Vanuit verschillende security gerelateerde hoeken komt het advies om voorzichtig om te springen met gratis diensten in deze tijden van (hals over kop) werken op afstand.


12 mrt, 2020

Digitale hygiëne is ook belangrijk!

Naast fysieke maatregelen is het ook belangrijk om ook enkele digitale hygiëneregels onder de aandacht te brengen. Let vandaag op voor overhaaste beslissingen waar je de gevolgen voor later niet van kan inschatten.


17 feb, 2020

Ransomware, traagheid is dodelijk!

Alweer een groot bedrijf, instelling, stad of gemeente getroffen door een cyberaanval. We schrikken niet meer van de berichtgeving en staan er nog nauwelijks bij stil. 


7 jan, 2020

Je Mac in Microsoft Intune

In een vorige blog vroegen we ons af: “Zijn beheerde Mac's écht nodig vandaag?”. Dat het nodig is werd al snel duidelijk, maar wat komt er nu allemaal bij kijken?


31 okt, 2019

Waarom werken mijn macOS installers niet meer?

Iedereen die zelf een kopie van “Install macOS xyz.app” bijgehouden heeft, mag zijn of haar to-do lijstje aanvullen. Apple gebruikt al een tijdje zogenaamde "signed" versies van zijn installers.